Oogstfeest Kromme Rijnstreek 2024, met demonstraties, kraampjes, rondleidingen en nog veel meer

22 februari 2024 om 08:55 Evenementen

COTHEN De Stichting Oogstfeest Krommerijnstreek is opgericht in 2007. Om de twee jaar wordt er in Cothen een Oogstfeest georganiseerd door een groep enthousiaste ‘oogstfeesters’ met veel interesse voor de agrarische sector. Het eerste Oogstfeest in 2007 was kleinschalig, maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een groot Oogstfeest met in 2022 zo’n 6000 bezoekers. Dit jaar wordt het Oogstfeest gehouden op 31 augustus. 

Het evenemententerrein van het Oogstfeest is op de Kapelleweg in Cothen. Een bijzondere locatie, want je vindt er akkerbouw, veeteelt en fruitteelt op slechts een halve kilometer van elkaar. Op het Oogstfeest besteed men aandacht aan het agrarisch gebruik van het Kromme Rijngebied. De bezoeker krijgt een goed beeld van hoe de bedrijfsvoering vroeger ging en hoe dat tegenwoordig gebeurt. Ook de toekomstverwachtingen in de agrarische sector zijn onderdeel van het Oogstfeest. Het landschaps- en natuurbeheer en het educatieve karakter is op het Oogstfeest volop aanwezig. Alle activiteiten, demonstraties en kraampjes zijn agrarische gerelateerd.

Op het Oogstfeest zijn een aantal agrarische bedrijven opengesteld voor het publiek.  Rond en op deze bedrijven zijn tal van activiteiten, waarbij de kinderen zeker niet vergeten worden. Enthousiaste, ervaren mensen uit de Kromme Rijnstreek geven rondleidingen op de voor het publiek opengestelde bedrijven. Stap in een fruittreintje en laat je rondrijden langs de prachtige fruitbomen. Wandel langs de vele kramen met oude ambachten en sector gerelateerde producten en/of diensten. Geniet van de optredens van gezellige (boeren)dansgroepen, en de prachtige historische tractoren.

Het Oogstfeest is een gezellige ontmoetingsplek voor boeren, burgers en buitenlui!

advertentie
advertentie