weerspiegeling
weerspiegeling Archief BDUMedia/TS

Aan de Slinger vraagt subsidie aan voor Duurzaamheid Maatschappelijk Vastgoed

18 september 2023 om 15:58 Duurzaamheid

HOUTEN Aan de Slinger zet vol in op duurzaamheid! Exact om 9.00 uur hedenochtend werd de knop ingedrukt om subsidie binnen te halen voor de zogenaamde Dumava (Duurzaamheid Maatschappelijk Vastgoed) regeling. Deze Rijksregeling heeft 190 miljoen in kas. Aan de Slinger, in samenwerking met de Gemeente Houten, is de enige aanvrager binnen de gemeente.

In totaal wordt er ruim € 200.000 aangevraagd ten behoeve van 400 zonnepanelen, grote batterijen en voor de aanschaf van grote ledschijnwerpers in de theaterzaal. Bij elkaar gaat het om een investering van € 600.000 de komende jaren, die wordt terugverdiend met een besparing van maar liefst een derde op het totale elektriciteitsverbruik. 

Aan de Slinger heeft duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. Bezoekers van het theater zien bij binnenkomst het Green Key keurmerk GOUD; hét wereldwijde duurzaamheidskeurmerk in de recreatieve sector. Dit keurmerk gaat veel verder dan alleen energiebesparingen. Het gaat om duurzaam inkopen, geen verpakkingsmaterialen bij de horeca, biologische voedingsmiddelen etc. Aan de Slinger is blij met de goede samenwerking met de Gemeente Houten en Impact Houten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie