Felicitas met Luca en Lotje
Felicitas met Luca en Lotje Felicitas Speth von Schulzburg

Houtense voert actie voor huisdieren in oorlogsgebied

13 maart 2022 om 08:36 Dieren

HOUTEN  ,,Ik heb een Oekraïense hond, Luca, geadopteerd. Ze vonden haar op straat. Zij is nog net op tijd gered. Luca heeft die extra ogen en oren, die ik nodig heb voor mijn lieve, oude, dove en blinde asielhondje Lotje. Natuurlijk heb ik naar hondjes in Nederlandse asiels gekeken, helaas zat er echt niets voor mij bij”, vertelt Felicitas Speth von Schulzburg, die een actie is begonnen om huisdieren uit het oorlogsgebied te redden. 

,,Elke keer belandde ik weer op de Facebook pagina van de Belgische Stichting Zalig Hound. De grote, droevige ogen van dit hoopje hond lieten me niet los. Dus reed ik met Lotje naar België om Luca na haar lange reis op te halen. Mijn mooie, lieve, schuchtere Oekraïense honden-prinses. Lotje en Luca is een perfecte match.” Zo leerde Felicitas Yasmin en de Oekraïense Natalia van Stichting Zalig Hound kennen. Twee vrouwen die zich een slag in de rondte werken om huisdieren te redden.

Voor deze stichting is Felicitas nu de actie in Houten begonnen. Alle dierenwinkels in Houten doen aan deze actie mee. Toen de vreselijke oorlog in de Oekraïne begon, de mensen vluchtten en hun geliefde dier moesten achterlaten, besloot Zalig Hound direct daar hulp te bieden. Zij hebben Oekraïense contacten en met asiels in de omringende landen. Alle beestjes moeten gechipt, gevaccineerd en door een dierenarts worden onderzocht voordat ze een paspoort krijgen. Zonder dat komen ze het land niet uit en hier niet in. Dat is veel werk en kost veel geld. Met name het transport, dat steeds duurder wordt door de alsmaar stijgende benzineprijzen. 

Stichting Zalig Hound regelt ook de eerste opvang. Zij zoeken adressen voor ‘goudenmandjes’ en goede nieuwe baasjes. U kunt hiervoor direct met de Stichting contact opnemen. 

Naast financiële bijdragen zijn de volgende zaken heel hard nodig. Droge brokken, manden, medicijnen en supplementen, riemen, halsbanden en harnassen, kussens en dekens (geen synthetische), kattenbakken, speeltjes etc. Heeft u iets over? Breng ze dan naar het inzamelingspunt bij de Ecokringloop winkel Peppelkade 9A in Houten. Alles is welkom! Zodra de auto vol is brengt men alles naar Stichting Zalig Hound in België.


Voor informatie kunt u contact opnemen met Felicitas Speth von Schulzburg via e-mail:management@ipatheater.nl.Wilt u een dier opvangen of adopteren? Stuur dan direct een e-mail naarzalighound@gmail.com ter attentie van Yasmin Ayub.

Bij de Ecokringloop worden allerlei accessoires ingezameld
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie