Houtens
Houtens Annette Stolk

Houtens is weer open

6 april 2021 om 12:31 Corona

HOUTEN Middelbare school Houtens is sinds dinsdag weer geopend, na een sluiting van een ruime week. De aanleiding was een oplopend aantal coronabesmettingen onder leerlingen en medewerkers. Er zit nog één leerkracht thuis wegens een positieve coronatest.

Vorige week was een hoger aantal positief geteste leerkrachten de reden om de deuren te sluiten. Binnen een week waren acht leerkrachten ziek of moesten in quarantaine. Dat leverde problemen op in de roosters van de leerlingen. Door uitval van leerkrachten hadden leerlingen veel tussenuren en juist op die momenten zitten leerlingen veel dicht op elkaar. Daarom besloot de school vanaf vrijdag 26 maart de deuren te sluiten. Alleen de examenklassen en hun leerkrachten bleven op school.

Naast Houtens had ook College de Heemlanden al vroeg in de coronacrisis, begin maart 2020, te maken met de gevolgen van het virus. Op beide scholen moesten toen leerlingen thuis blijven. College de Heemlanden werd in december drie weken gesloten om dezelfde reden. Toen waren meerdere leerkrachten en leerlingen besmet met het virus.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie