Hou nog even vol, aldus de medewerkers van basisschool De Zevensprong
Hou nog even vol, aldus de medewerkers van basisschool De Zevensprong TS

Is deze lockdown zwaarder dan die van maart? Laat het ons weten!

11 januari 2021 om 19:15 Corona

HOUTEN De wereld is nu bijna een jaar in de ban van de coronapandemie, die naast enorme gevolgen voor de volksgezondheid ook gigantische invloed op het maatschappelijk leven heeft. In Nederland werd op 23 maart 2020 de intelligente lockdown afgekondigd. We weten allemaal waar dat toe geleid heeft. We moesten ineens afstand houden. Je kon je moeder niet meer knuffelen, kon geen bezoek brengen aan het verzorgingshuis. Thuiswerken werd de norm, thuisonderwijs, horeca dicht, allerlei beroepen die niet meer konden worden uitgeoefend, evenementen afgelast… 

We sloegen ons er zo goed en zo kwaad als dat ging doorheen, waarbij het hielp dat het in de twee maanden van deze lockdown vrijwel onafgebroken schitterend weer was. Maar Covid-19 weigerde zich over te geven, zodat we sinds 14 december opnieuw te maken hebben met een lockdown. Een strenge deze keer, met nog meer beperkingen. Bovendien kunnen we in deze periode bepaald niet spreken van schitterend weer.

Deze tweede lockdown lijkt mensen dan ook zwaarder te vallen, zelfs nu er met de start van de vaccinaties licht is aan het eind van de tunnel. Maar is dat ook daadwerkelijk zo? Vinden we deze winterlockdown moeilijker te verteren dan de voorjaarslockdown? En hoe gaan we ermee om? Zijn we handiger geworden in het thuisonderwijs nu we uitgebreid hebben kunnen oefenen? Is je vrijwilligerswerk of je sport weggevallen? Ga je daar nu handiger meer om? Is thuiswerken ‘gewoon’ geworden? Zit je bijvoorbeeld nu aan een bureau(tje), terwijl je in maart nog aan een campingtafeltje zat te werken? We willen het graag weten van onze lezers.

DEEL HET MET ONS! Heb je foto’s van de situatie in de voorjaarslockdown en foto’s van hoe het er nu aan toegaat? Heb je voorbeelden van hoe je de zaken nu aanpakt ten opzichte van hoe je het in april deed? Kun je ons vertellen waarom de huidige lockdown zwaarder is, of misschien juist wel gemakkelijker? Deel het met ons! 

Stuur je reactie naar houtensnieuws@bdu.nl 

Laat vooral ook weten als je door ons geïnterviewd wilt worden over de verschillen tussen de voorjaars- en winterlockdown.

Het zijn historische tijden, dus is het goed nu al, naast alle feiten, ook de beleving van tijdgenoten vast te leggen. Dat doen we graag, samen met onze lezers.

POLL

Is de huidige lockdown zwaarder dan die van afgelopen voorja

Ja

Nee

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie