Afbeelding
Pixabay

Burgemeesters nemen nieuwe coronacijfers onder de loep en praten over mondkapjes

5 oktober 2020 om 10:07 Corona

UTRECHT De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, komen vanavond weer bijeen in Utrecht. Op de agenda staan onder meer het dragen van een mondkapje en de effecten ervan.

Het verplichten van mondbescherming leverde een week geleden flinke discussie op onder de burgemeesters. Minister Ferd Grapperhaus schuift bij de vergadering aan. Hubert Bruls, voorzitter van het beraad, is voor het eerst afwezig. Hij neemt drie weken vakantie. Burgemeester Henri Lenferink van Leiden neemt de taken tijdens zijn afwezigheid waar.

ZORGEN De burgemeesters van de veiligheidsregio’s bespreken ook de actuele coronacijfers en de strengere maatregelen die onlangs zijn ingegaan. Zij maken zich zorgen over het toenemend aantal besmettingen en vooral de gevolgen hiervan voor de zorg. Het aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen in ziekenhuizen, groeit eveneens.

Sinds het uitbreken van het coronavirus komt het beraad met groteregelmaat samen. Nu de cijfers snel oplopen, is dat weer wekelijks. (bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie