Afbeelding
ANP Foto

Forse stijging aantal COVID-19-besmettingen in afgelopen week

8 september 2020 om 14:30 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

HOUTEN Afgelopen week zijn in Nederland 5.427 nieuwe personen gemeld die positief testten op COVID-19. Daarmee is het aantal nieuw gemelde personen met een positieve testuitslag veel hoger dan afgelopen week (3.597 personen). In het hele land nam het aantal positief geteste mensen toe. De grootste stijging was te zien in Zuid-Holland en Noord-Holland.

In alle leeftijdscategorieën is een stijging zichtbaar (zie figuur 1a). Verdeeld naar leeftijd, zien we de grootste stijging in de leeftijdscategorie 20-24 jaar.

De meeste mensen zijn thuis besmet geraakt. Behalve de thuissituatie worden ook familie, kennissen en vakanties veel genoemd als setting van besmetting. 

(tekst loopt door onder afbeelding)

Geen aan opening scholen gerelateerde stijging

In het hele land zijn de scholen weer open. Er is geen significante stijging te zien van het aantal patiënten die gerelateerd is aan de verspreiding op scholen. Bij de enkele bekende clusters op scholen, hebben vooral volwassenen andere volwassen besmet.

Percentage positieve testen stijgt nar 2,5%

Tussen 31 augustus tot en met 7 september lieten 180.182 personen zich testen bij een testlocatie van de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten. In de week hiervoor lieten zich 163.572 personen testen. Van de mensen die zich afgelopen week lieten testen en waarvan de testuitslag bekend is, heeft 2,8% een positieve uitslag. In de week hiervoor was dit 2,2%. Het percentage was het hoogst in Zuid-Holland en dan vooral de GGD regio Haaglanden (7,4%).

Ziekenhuisopnames, intensive care en sterfgevallen

Van 2 tot en met 8 september zijn 43 mensen bij de GGD’en gemeld die voor COVID-19 opgenomen zijn in het ziekenhuis. In de week hiervoor waren dit 57 patiënten. Stichting NICE meldde afgelopen week 89 nieuwe opnames voor COVID-19 op de verpleegafdelingen in ziekenhuizen. De week daarvoor waren dat 65 nieuwe opnames van COVID-19-patiënten op de verpleegafdeling. Op de intensive-careafdelingen meldt Stichting NICE 19 nieuwe opnames. De week ervoor waren dit er 11. 

In de afgelopen week werden 17 overleden COVID-19-patiënten gemeld. Dit is 7 minder dan de week hiervoor. Deze gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week overleden.


advertentie
advertentie