Afbeelding
ANP Foto

Aantal COVID-besmettingen stabiel; minder ziekenhuisopnames en sterfgevallen

1 september 2020 om 14:40 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

HOUTEN Het aantal nieuw gemelde personen In Nederland die positief getest zijn op COVID-19 is afgelopen week vrijwel hetzelfde gebleven ten opzichte van een week eerder. Afgelopen week kwamen er 3.597 nieuwe meldingen bij, slechts negen meer dan vorige week.

Er zijn in de afgelopen week 57 patiënten door de GGD’en gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 27 minder dan vorige week. Deze week zijn 24 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 8 minder dan in de week ervoor.

In de afgelopen week hebben ruim 163.000 mensen zich laten testen in de GGD teststraten, ruim 23.000 mensen meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week afgenomen van 2,5% in de voorgaande week naar 2,2%, deze week. Het reproductiegetal ligt rond de 1.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het de kans groot is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


advertentie
advertentie