Het luchtwegspreekuur sluit de deuren voorlopig
Het luchtwegspreekuur sluit de deuren voorlopig St. Antonius Ziekenhuis

Luchtwegspreekuur komt ten einde

26 juni 2020 om 16:27 Corona

HOUTEN Het centrale luchtwegspreekuur aan Hofspoor 2 in Houten sluit de deuren. De reden is dat het aantal mensen dat ernstig ziek wordt van het coronavirus afneemt. Het spreekuur was bedoeld voor mensen met mogelijke klachten van corona.  

Met ingang van 29 juni beoordelen de Houtense huisartsen weer zelf hun eigen patiënten met luchtwegklachten. Zo nodig natuurlijk met persoonlijke beschermingsmaatregelen als maskers en brillen.

De Houtense huisartsen zijn erg blij met alle ondersteuning die zij de afgelopen maanden hebben gekregen om dit veilige centrale luchtwegspreekuur te kunnen organiseren. Het St Antonius Ziekenhuis en Saltro stelden ruimte ter beschikking in de Houtense polikliniek en de doktersassistenten van het ziekenhuis hebben het spreekuur deskundig ondersteund. Ook zijn er veel persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking gesteld, onder andere door Arval Leasemaatschappij en College de Heemlanden.

Arval had nog duizenden mondkapjes liggen, die zij hadden aangeschaft bij een vorige dreigende epidemie. Het bedrijf bood deze partij aan bij een van de huisartsen die betrokken waren bij het luchtwegspreekuur. Deze mondkapjes werden gekeurd en bleken nog te voldoen aan de eisen. College de Heemlanden bood de laboratoriumjassen voor de lessen Scheikunde aan. Deze voldeden helemaal aan de eisen die aan de persoonlijke beschermingsmiddelen worden gesteld. Daar waren de huisartsen, in de tijd waarin huisartsen geen witte jassen meer hebben en er geen meer te krijgen waren, heel blij mee.

De reguliere zorg wordt langzaamaan weer een beetje opgestart. Het Coronavirus is echter nog niet verdwenen. Daarom blijven alle medische centra maatregelen treffen om voor veiligheid van de bezoekers te zorgen: Mensen met koorts, hoesten en verkoudheid worden verzocht thuis te blijven en zich te laten testen via de GGD (bel 0800-1202). Als het nodig is om contact met de huisarts te hebben, neem dan telefonisch contact op met de praktijk, dan kan een passende oplossing gezocht worden. Er wordt in de medische centra gezorgd voor mogelijkheden voor goede handhygiëne. 

En er wordt gezorgd dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Dit betekent wel dat de huisartsen per dag minder patiënten kunnen zien. Het kan dus zijn dat de patiënt voor een afspraak op het spreekuur langer moet wachten dan hij gewend is. Telefonische afspraken of beeldbelafspraken zijn wel mogelijk.

advertentie
advertentie