Het Houtens Erf
Het Houtens Erf Houtens Nieuws

ZorgSpectrum wilde wel locatie openen, maar werd niet geselecteerd

11 mei 2020 om 21:49 Corona

HOUTEN Een van de versoepelingen op de coronamaatregelen, zoals vorige week aangekondigd door premier Rutte, was het openen van een aantal verpleeghuizen voor bezoek. Onder stikte voorwaarden, bij wijze van pilot. ZorgSpectrum, de zorgorganisatie achter onder meer Houtens Erf en het Haltna Huis in Houten, gaf begin mei bij GGD Regio Utrecht aan dat ze met een van de verpleeghuizen tot de pilot wilde behoren. Dit is niet gebeurd.    

door Agnes Corbeij

Het kabinet besloot tot het openen van 25 verpleeghuizen voor bezoek. Hier zijn strenge eisen aan verbonden. Zo mag iedere bewoner maar één bezoeker tegelijk ontvangen en moet dat ook steeds dezelfde persoon zijn. Uiteraard mag diegene geen klachten hebben (gehad in de afgelopen twee weken) en moet 1,5 meter afstand gehouden worden. Toch had Zorg Spectrum graag meegedaan met de pilot. In een bericht op haar website zegt de organisatie: ,,Intern waren reeds voorbereidingen getroffen om de kaders voor zo’n beperkte bezoekregeling te verduidelijken, zodat er snel gestart zou kunnen worden. De GGD regio Utrecht heeft echter niet voor één van de locaties van ZorgSpectrum gekozen."   

GGD Regio Utrecht koos ervoor om de locatie Davidshof in Amersfoort te betrekken in de pilot. Na de pilotfase kan het zijn dat, als het aantal besmettingen niet te hoog wordt, meer verpleeghuizen bezoek mogen toestaan. Dit zou per 25 mei zijn. Dit wordt in de week van 18 mei bepaald. ZorgSpectrum wil er dan klaar voor zijn. ,,Er wordt hard verder gewerkt aan de uitwerking van afspraken en werkwijzen hiervoor. Hierbij wordt de landelijke handreiking die voor de pilots is verschenen als leidraad gebruikt. De centrale cliëntenraad, ondernemingsraad, zorgadviesraad, de artsen en het management worden hierbij betrokken."

advertentie
advertentie