Robyn Eijlander verkoopt haar schilderijen voor het goede doel
Robyn Eijlander verkoopt haar schilderijen voor het goede doel Robyn Eijlander

Robyn veilt haar schilderijen voor het goede doel

30 april 2020 om 19:00 Corona

HOUTEN Robyn Eijlander uit Houten heeft het idee opgevat om schilderijen van zichzelf via marktplaats te verkopen en de opbrengst te doneren aan een corona gerelateerd goed doel. Haar eerste schilderij, een afbeelding van het corona virus onder de microscoop, ging vorige week onder de hamer en werd verkocht voor 400 euro. 

door Agnes Corbeij

Het geld ging naar het Rode Kruis en kinderen in het vluchtelingenkamp op Lesbos. Op het tweede schilderij, met de titel 'Eenzaam' kan nu geboden worden. Robyn: ,,Ik heb zes goede doelen op mijn lijst staan die ik graag zou steunen. Het Rode Kruis, Stichting Ouderenzorg, Stichting het Vergeten Kind en Kinderpostzegels, Houtens Nieuws, De Nederlandse Voedselbank en Hood Heroes. Ik heb gezocht op goede doelen die gerichte acties hebben (in Nederland) die met de Coronacrisis te maken hebben of die via een donatie gesteund kunnen worden omdat ze het zwaar hebben door de Coronacrisis.”

HOUTENS NIEUWS Dat ze ook Houtens Nieuws als goed doel steunt, kwam voor de redactie als een welkome verrassing. Robyn: ,,Ik woon in Houten en beleef altijd veel plezier aan ‘t Groentje. Het zou zo jammer zijn als dat moet stoppen door zo'n crisis als deze!” De hoogste bieder kiest uiteindelijk welke van de zes goede doelen zijn of haar geld krijgt.

Robyn woon samen met Stefan en samen hebben ze een zoontje van 4 jaar oud, Chris. Hij zit in groep 1 van de Plantage. Ze werkt als scientist en projectleider microbiologie bij NIZO, waar ze onderzoek uitvoert voor de levenmiddelenindustrie, alles wat met voedsel en gezondheid te maken heeft. Dit doet ze nu geheel vanuit huis, vier dagen in de week. ,,De vijfde dag pas ik op mijn zoon en vier kinderen uit de buurt, waarmee we een roulatieschema hebben opgesteld om deze periode allemaal te kunnen blijven werken.”

VEILING Schilderen is al jaren haar hobby. ,,Toen het weer langer en meer licht werd, kreeg ik weer zin om te schilderen. Doordat ik door de corona crisis meer tijd heb in weekenden en op vrije dagen, kwam ik op het idee om corona-gerelateerde schilderijen te maken. Dat idee vloeide al gauw over in het ter veiling aanbieden van deze schilderijen voor Corona-gerelateerde goede doelen.”

Robyn is zich heel bewust van de situatie. ,,Ik heb het best goed ondanks deze situatie; met mijn huis, fijne buren, een kind dat zich goed vermaakt en waar ik goed voor kan blijven zorgen, werk dat ik kan blijven doen en vanuit huis kan blijven uitvoeren en ik heb relatief weinig zorgen om mijn gezondheid. Ik besef tegelijkertijd dat er veel mensen zijn in Nederland voor wie dat niet geldt. Op deze manier hoop ik iets bij te kunnen dragen in het steunen van juist die mensen.”

Robyn zet haar hobby en vrije tijd in om anderen te helpen.
advertentie
advertentie