Afbeelding
GroenLinks Houten
Raadspraat

Zwaaien op het schoolplein

Column Raadspraat

Van zonnevelden tot ja-ja stickers, en van coronasteun door de gemeente tot duurzame schoolgebouwen voor kinderen. Er komt veel aan de orde in de gemeenteraad. Interessant, veelzijdig en vaak ingewikkelder dan je van tevoren denkt. Nooit saai en bovendien uitdagend! Heel veel luisteren, heel veel lezen, alles afwegen en zo nu en dan vertellen. Vertellen over wat je hebt gehoord en gelezen, en hoe je er vervolgens samen met anderen over wilt beslissen.


Dat luisteren, dat doen we graag naar jou: inwoner van onze gemeente. Met een kakelverse kandidatenlijst staat GroenLinks te popelen om met jou kennis te maken in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Wie zijn we en waar vind je ons?


Onze lijsttrekker Hilde de Groot woont in ’t Goy, is historicus en al vele jaren actief in de Houtense politiek, waarvan de laatste jaren als wethouder. Nummer twee is Susan van Erp, die in Houten woont en naast haar wetenschappelijke loopbaan sinds twee jaar deel uitmaakt van de fractie. Onze nieuwste aanwinst is Jane Lobbrecht; zij woont in Schalkwijk, heeft ervaring in de politiek, als bedrijfskundige en als jurist, en staat als derde vrouw op onze kandidatenlijst.

Drie mensen, uit verschillende delen van onze gemeente, met verschillende opleidingen, loopbanen en een schat aan (politieke) ervaring. Alle drie met een groene, sociale visie. Ook zijn we alle drie dagelijks bezig met het blussen van brandjes, regelen van honderdduizend dingen en troosten van tranen. Nee, gelukkig niet die van gemeenteraadsleden… maar die van onze kinderen. Dat geeft meteen een van de plekken weg waar je ons makkelijk kunt vinden. Dus, sta je net als wij regelmatig te zwaaien op het schoolplein? Zullen we dan de volgende keer ook naar elkaar zwaaien? We horen namelijk graag wie jij bent, en wat je bezighoudt in de gemeente Houten. Of het nou ja-ja stickers, zonnevelden, schoolgebouwen, coronasteun of heel iets anders is. Tot snel!

Hilde de Groot

Jane Lobbrecht, 

Susan van Erp

GroenLinks Houten

advertentie
advertentie