Afbeelding
Groenlinks

Samen maken we 't groen

Lokaal/Column

Wat maakt Houten fijn? Onder andere ons groen. Groen doet mens en dier goed. Toen Houten ontworpen werd, was dan ook het uitgangspunt: eerst het groen, dan de rest. GroenLinks vindt het belangrijk dat de biodiversiteit en natuurwaarden in en om Houten versterkt worden. Onze wethouder Hilde de Groot is daar voortvarend mee aan de slag gegaan. Samen met VVD wethouder Herman Geerdes stelt zij een visie op voor Groen en Biodiversiteit. Zij vragen daar uw hulp bij. Waarom is het versterken van de natuur belangrijk? En wat kunt u doen?


Onlangs brachten duizenden biowetenschappers de stand van zaken van biodiversiteit in kaart. De conclusie: we verliezen natuur op een schaal en met een snelheid die we niet eerder hebben meegemaakt. Er worden meer plant- en diersoorten met uitsterven bedreigd dan ooit in de menselijke geschiedenis. En dat terwijl we planten en dieren nodig hebben voor ons voortbestaan: voor onze voedselvoorziening, voor schoon water en schone lucht.


Wij kunnen dat in Houten niet alleen oplossen. Maar we kunnen wel onze bijdrage leveren. Dat past Houten ook. Juist omdat we zo groen zijn, en dat – zo geven bewoners vaak aan – ook zo waarderen. Daarom vinden we het belangrijk dat er een visie op groen en biodiversiteit voor Houten komt. Voor die visie vraagt onze wethouder uw hulp. Welke ideeën heeft u om de natuur in en om Houten verder te versterken? Welke kansen en knelpunten ziet u? Of waar ziet u mooie voorbeelden die u onder de aandacht wil brengen? Uw ideeën kunt u nog tot en met donderdag 20 juni kwijt op een speciale kaart. Daar kunt u ook op zien wat andere Houtenaren al hebben ingebracht: www.houten.nl/burgers/natuur-milieu-en-duurzaamheid/natuurbeheer/visie-op-groen-en-biodiversiteit/.


De kaart is een belangrijke basis voor het opstellen van de visie. Dus laat van u horen. En draag zo bij aan het behoud van onze natuur en leefomgeving. Ziet u geen kans of heeft u geen tijd om te reageren via de website, neem dan contact op met ons: tcorporaal@groenlinks.nl.

Hartelijk dank!


Tijm Corporaal,
Fractievoorzitter GroenLinks

advertentie