Jaap Staman
Jaap Staman D66 Houten

Laten we dit unieke stukje Houten uniek houden

29 mei 2019 om 07:00 Lokaal/Column

Vraag aan een willekeurige Houtenaar wat zijn of haar favoriete plek is in Houten en je hebt een goede kans dat het antwoord het Oude Dorp is. Het is makkelijk te begrijpen waarom: het historisch karakter, de mooie terrassen en de aanwezige winkels zorgen voor levendigheid en een goede sfeer. Het is een uniek stukje Houten waar de geschiedenis van de gemeente voelbaar is.

De komende maanden gaan we de visie die we als gemeente hebben op het Oude Dorp herijken. Wat ons betreft een uitstekend plan. Dit doet de gemeente overigens niet alleen: met hulp van een participatiebureau wordt iedere Houtenaar de kans geboden om mee te denken in dit proces. En terecht. Het Oude Dorp is immers een beetje van ons allemaal.

Wij gaan ervan uit dat de gemeente in deze complexe, maar mooie uitdaging een balans zoekt tussen de belangen en wensen van ondernemers, bewoners én andere betrokken inwoners van Houten. Deze belangen zullen ongetwijfeld botsen in het komende traject. Aan de gemeente de taak om hierbij als betrouwbare bruggenbouwer op te treden.

Het autoluw maken van het Plein wordt een wezenlijk onderdeel van de nieuwe visie. Hier zijn wij groot voorstander van. Belangrijk hierbij is dat tot een vorm wordt gekomen waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de zorgen van ondernemers en inwoners van het gebied. Een vorm waarbij draagvlak en veiligheid kernelementen zouden moeten zijn.

Hiernaast worden de komende tijd ook keuzes gemaakt binnen andere beleidsterreinen, zoals woningbouw, duurzaamheid, detailhandel en horeca. Welke keuzes binnen deze domeinen ook worden gemaakt: het behouden en versterken van het historisch karakter zou hierbij wat ons betreft leidend moeten zijn. Laten we dit unieke stukje Houten uniek houden!

Jaap Staman
raadslid D66 Houten

advertentie
advertentie