Afbeelding
M. Woudenberg

Kringloopwinkel de Ecokring Houten doet mee aan sinterklaasactie ‘Omgekeerd Sinterklaasfeest’

15 november 2023 om 11:32 Activiteiten

HOUTEN De Ecokring Houten werkt mee aan ‘Omgekeerd Sinterklaas’; een pakjesactie van de katholieke kerk in Houten voor kinderen tot twaalf jaar, waarvan de ouders gebruik maken van de kledingbank. 

De kerk aan de Loerikseweg verzamelt zelfgemaakte pakketten die de kinderen tussen 28 november en 3 december kunnen ophalen bij kringloopwinkel De Ecokring aan de Peppelkade 9a. 

Eigenaren Richard Sluijk en Marcus van Bemmel maken graag ruimte en tijd vrij voor deze actie. Ze vinden het belangrijk als kringloopwinkel mensen te helpen die weinig te besteden hebben. ,,Daarom hebben we bijvoorbeeld al jaren een speciale regeling voor mensen met een U-pas. Zij krijgen bij ons 50 procent korting op kleding en 20 procent op andere producten.” 

Ook steunen Richard en Marcus bewust andere goede doelen: ,,We maken regelmatig giften over aan Bartiméus en Terre des Hommes. En alle spullen die we niet verkopen, gaan naar Bulgarije. Daar krijgt het een goede bestemming en komt het ten goede aan de meest arme mensen uit het land.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie