Patrick Nederkoorn
Patrick Nederkoorn Heleen Jonkman

Muzikale trip en hoopvol protest: Plant van Nynke Laverman

Activiteiten

HOUTEN Plant is een live performance; een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman wisselt ijle soundscapes af met beats, zang en spoken word in het Engels, Fries en Nederlands. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Juist door minder te doen en zachter te zingen, is Nynke haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens? Plant is een hoopvol protest, waarin Nynke zich uitspreekt over onze omgang met de planeet. Over onze manier van denken, over veranderingen in jezelf, vertrouwde patronen doorbreken, stilte toelaten en het even niet durven weten. “Plant is van zeer grote klasse” ***** Scènes, “Nynke Laverman weet diep te raken” **** Trouw. Nynke Laverman speelt het theaterconcert Plan op vr 2 dec om 20.15 uur in de Theaterzaal van Aan de Slinger.

IN DE THEATERZAAL Patrick Nederkoorn met Hoogtij op vr 25 nov. De klimaatworsteling staat in Hoogtij centraal. Patrick: ”Ik ben bijvoorbeeld iemand die trots zegt dat ik geen vlees eet, maar een uitzondering maak voor kroketten. En chorizo’’. Cabaretier Patrick Nederkoorn is het gelukt om over klimaatverandering een grappige en bitterzoete voorstelling te maken. De krant Trouw beloonde de voorstelling met vijf sterren! Zanger Alex Roeka staat za 26 nov in de Theaterzaal met zijn prijswinnende Poelifinario theaterconcert NIEUWE DROMEN. Hij zingt over de bitterzoete zindering van de liefde en de troostende poëzie van de schaduwkant. De schoonheid en kracht van de natuur. Do 1 dec staat de toneelvoorstelling Geschiedenis van Geweld op ons podium. Het is een toneelbewerking van de autobiografische bestseller van Édouard Louis.

LES PASSAGERS DE LA NUIT Franse film over een moeder van twee tieners, Elisabeth. Als net verlaten vrouw neemt ze een baantje bij een nachtradioprogramma waar luisteraars hun levensverhaal doen. Daar treft ze Talulah, een meisje dat ze onderdak biedt en waar zoonlief als een blok voor valt. Te zien op di 29 nov en do 1 dec in de Kleine Zaal.

VERDER IN DE KLEINE ZAAL Good Luck To You, Leo Grande, do 24, vr 25 om 19.45 uur en zo 27 nov om 14.00 uur

Mrs. Harris goes to Paris vr 2 dec en zo 4 dec om 14.00 uur.

KAARTVERKOOP Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film ‘Les Passagers de la Nuit’ op di 29 november om 19.45 uur. Wil je hier graag naar toe, mail dan voor dinsdag 29 november 11 uur onder vermelding van ‘Passagers’ naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.

advertentie
advertentie