Afbeelding
Irene van Valen

Kleding inzamelen voor Oekraïne: ,,Ik geniet van de vrijgevigheid van mensen”

15 maart 2022 om 19:01 Activiteiten

HOUTEN Henk-Jan van Pesch stelde een sociaal teamdoel op met het team waarmee hij een persoonlijke ontwikkeling training volgde. Het ongeveer dertien man tellende team wilde tussen 15 januari en 15 maart 150 vuilniszakken (heren)kleding ophalen voor vluchtelingen. ,,Bij de start van de actie was de situatie in Oekraïne nog niet actueel. Juist die oorlog maakt mensen actiever in het verzamelen en weg geven van kleding”, vertelde Van Pesch ons. ,,Mensen mobiliseren daarbij hun familieleden en buren om zo meer kleding te doneren.”

Van Pesch’ persoonlijke doel was in eerste instantie 25 zakken te verzamelen. Later verhoogde hij dat naar 50 vuilniszakken. ,,Ik heb inmiddels 40 zakken verzameld en verwacht er nog ruim elf. In een app met de andere teamleden houden we het totale aantal zakken bij. We staan nu op 160 zakken. Daarmee haalden we ons doel.” Van Pesch verwacht dat er nog wel zakken bij komen, al is de einddatum bereikt. ,,We hebben nog wel een paar dagen. Het Rode Kruis komt volgende week de laatste lading halen. Zij reageren erg enthousiast en dankbaar op onze actie.”

Naast mensen die elkaar aansporen mee te doen, maakte Van Pesch mee dat iemand de kleding extra waste en het beslist niet ongestreken wilde doneren. Daarom streek de donateur het eerst allemaal. Daarnaast waren er mensen die hem vroegen of hij nog een keer terug kon komen, omdat zij zelf bleven zoeken naar mensen met kleding. ,,Dit maakt mij extra trots. Ik geniet van de vrijgevigheid van mensen. Mijn sociale doel heeft zin. Het is voor nu wat ik doe voor mijn medemens. Op naar een volgende actie.”

De kleding staat thuis in de gang
advertentie
advertentie