Actie Fietsverlichting
Actie Fietsverlichting Fietsersbond Houten

Fietsersbond Houten plaatst veel nieuwe batterijen en verbindt losse draadjes

18 oktober 2021 om 10:30 Activiteiten

HOUTEN Met maar liefst acht monteurs repareerde afgelopen zaterdag de Fietsersbond Houten de verlichting van 117 fietsen. Ook ditmaal werden weer veel nieuwe batterijen geplaatst. De verlichting van 23 fietsen kon zonder kosten worden gerepareerd door losse draadjes te verbinden en contacten schoon te maken. Voor veel verlichtingen was er geen redden meer aan. Er werden 53 nieuwe lampen gemonteerd.

Batterijlampen blijven een zwakke schakel in de fietsverlichting. Makkelijk natuurlijk zo’n lamp, batterijen erin en je hebt geen zorgen over een slippende dynamo en kapotte draadjes.

Wat nogal eens vergeten wordt, is dat lege batterijen kunnen gaan lekken. Het spul dat er uitkomt is nogal agressief en kan de contacten aantasten. Als de batterijen lang worden vergeten, kunnen hele koplampen en achterlichten worden aangetast. Afgelopen zaterdag monteerden de monteurs 18 nieuwe koplampen en 25 nieuwe achterlichten. Het advies is, controleer regelmatig je verlichting. Doet je lamp het niet, haal er dan in ieder geval de lege batterijen uit.

VERKIEZINGEN Tijdens de korte wachttijden ontvingen de fietsers informatie over de Fietsersbond Houten, zoals de voorstellen voor de nieuwe gemeenteraad. De verkiezingen zijn op woensdag 16 maart volgend jaar. De Fietsersbond doet voorstellen voor een nog prettiger, veiliger en gezonder Houten voor fietsers en voetgangers.

Veel wachtende fietsers vulden een enquête in over fietsen in Houten en omgeving. De Fietsersbond gebruikt de antwoorden onder meer in het overleg met de gemeente Houten.

Actie Fietsverlichting
Actie Fietsverlichting
advertentie
advertentie