Wie verloor jij tijdens de coronaperiode?
Wie verloor jij tijdens de coronaperiode? Archief BDUMedia

Rouw in coronatijd: aan wie denk jij? Houtense herdenking overledenen tijdens corona

Activiteiten

HOUTEN Zaterdag 30 oktober aanstaande vindt er een herdenking plaats voor iedereen die in de persoonlijke sfeer of werkomgeving te maken heeft gekregen met overlijden tijdens de coronaperiode en daar met elkaar bij stil wil staan. De herdenking is van 14.00 tot 16.00 uur in Theater Aan de Slinger in Houten. Om 13.30 gaan de deuren open.

De herdenking is een initiatief van de Lichtboog, de Opstandingskerk, het Centrum van Levensvragen Lekstroom en van Houten&co. Maandag 2 november is het Allerzielen en in de week ervoor wordt op verschillende manieren stil gestaan bij wie we missen. Juist nu, na een tijd waarin afscheid anders was en er veel afstand was die rouw moeilijk maakte. Een mobiele kapel, waar je een lichtje kunt aansteken, staat op 27, 28, 29 oktober op verschillende plekken in Houten. Op 30 oktober staan de vrijwilligers van de mobiele kapel bij het Theater Aan de Slinger voor een luisterend oor.

Het doel van de herdenking is de overledenen te eren. En om troost te ervaren door samen stil te staan bij wat gebeurd is sinds corona uitbrak.

[AFSCHEID] Ook zorgmedewerkers die onder moeilijke omstandigheden te maken hebben gehad met verlies zonder afscheid zijn van harte welkom. Net als iedereen die een dierbare heeft verloren en niet goed afscheid kon nemen vanwege de maatregelen of omdat ze zelf corona hadden. En iedereen die meeleeft met buurtgenoten, vrienden of familie die iemand verloren zijn.

Houtense kunstenaars en musici leveren een bijdrage aan de bijeenkomst en burgemeester Isabella zal er spreken.

Voor de bijeenkomst kun je gratis kaartjes bestellen op de website van Theater Aan de Slinger: aandeslinger.nl

advertentie