Oud- Wulfseweg
Oud- Wulfseweg St. Houtense Hodoniemen

Rondleiding door Oud-Wulven en langs de Oud Wulfseweg

3 augustus 2021 om 15:21 Activiteiten

HOUTEN Bent u wel eens nieuwsgierig geweest naar wat zich in eerdere tijden in Oud-Wulven heeft afgespeeld? Deze vroegere ambachtsheerlijkheid en gemeente heeft een rijke historie als het gaat om erfgoed en notabelen, burgers, boeren en buitenlui.

Het kasteel Oud-Wulven, de aanleg van de spoorlijn van Utrecht naar ’s-Hertogenbosch in 1867 of de ontginning van de polder Vechter- en Oudwulverbroek vanaf de 12e eeuw. Zomaar een paar voorbeelden waar meer over verteld zal gaan worden in één van de 4 rondleidingen die plaats vinden op zondag 29 augustus, zondag 12 september, zaterdag 18 september en zondag 19 september. De rondleidingen duren van 14:00 uur tot 16:30 uur.

De start is boerderij Nieuwoord aan de Notengaarde en in 2,5 uur tijd wandel je in de richting van Utrecht langs de Oud Wulfseweg. Op tien plekken langs deze weg zal gids en kenner van het gebied Sander van Scherpenzeel meer vertellen over de historie en leuke wetenswaardigheden delen.

De eindbestemming van de wandeling is boerderij De Klomp aan de Oude Mereveldseweg 2-4, waar koffie en thee geschonken zal worden.

Een ticket per persoon kost € 7,50, dit is inclusief de consumptie. 

U kunt zich aanmelden via vriendenvanshh@gmail.com Vermeld uw naam, met hoeveel personen u wilt reserveren en uw telefoonnummer. Na aanmelding kan het ticket voldaan worden door een totaalbedrag over te maken op rekeningnummer: NL92 TRIO 0379 3066 97, t.n.v. St. Houtense Hodoniemen, onder vermelding van ‘rondleiding met datum van inschrijving’.

Per rondleiding kunnen maximaal 10 mensen meedoen.

Deelnemers aan de rondleiding die met de auto komen kunnen parkeren op de parkeerplaats bij boerderij Nieuwoord aan de Notengaarde 3 of bij de nabijgelegen parkeerplaats bij het Moluks Kerkelijk Centrum aan de Oud Wulfseweg 1. 

De tocht zal lopend plaatsvinden langs de Oud Wulfseweg over een afstand van 2,3 kilometer. Het is gewenst dat deelnemers die met de fiets komen deze achterlaten bij het beginpunt.

Vanaf het eindpunt kunnen deelnemers op eigen gelegenheid terugwandelen naar het beginpunt of worden opgehaald bij boerderij De Klomp aan de Oude Mereveldseweg 2-4.

advertentie
advertentie