De aubade wordt dit jaar vooraf opgenomen en digitaal uitgezonden via Omroep Houten
De aubade wordt dit jaar vooraf opgenomen en digitaal uitgezonden via Omroep Houten Oranjecommissie Houten

Tompoucen bakken en pubquiz

19 april 2021 om 15:26 Activiteiten

HOUTEN Ook dit jaar wordt Koningsdag weer omgedoopt tot Woningsdag waarbij we er met heel de gemeente thuis een feestje van maken. Er staat een bomvol digitaal programma (zie de pagina hiernaast) klaar om toch het bekende Koningsdag gevoel vast te houden.

Op 27 april start om 09.00 uur met de digitale aubade. Omroep Houten en de verschillende oranjecomités en -verenigingen van de gemeente hebben de handen ineengeslagen om te zorgen dat alle inwoners van Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal en ‘t Goy vanuit hun eigen huis deel kunnen nemen. De aubade is op internet te volgen via www.koningsdaginhouten.nl en www.omroephouten.nl.

Bij de koffie hoort natuurlijk een oranjetompouce op Koningsdag dus is het om 10.00 tijd om deze samen met burgemeester Gilbert Isabella te bakken. De boodschappenlijst staat op onze website zodat je helemaal klaar bent om direct te bakken. Zin om tussendoor ook lekker naar buiten te gaan? Zet dan een speurtocht uit die je met het hele gezin kan lopen! Scouting Schonauwen vertelt hoe je ook zonder stoepkrijt een leuke speurtocht kan maken.

WEDSTRIJDEN Waar feest is, wordt uitgedeeld dus dat doen we bij de prijswinnaars van de verschillende wedstrijden. Om 11.00 uur is de deadline voor de versier-je-huis wedstrijd waarbij we kijken wie het mooist versierde huis van Houten heeft gecreëerd. Een vlag mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! De kleurplaat hiernaast is speciaal voor de kleurwedstrijd ontworpen. Heb jij om 14.00 uur een van de mooiste kleurplaten ingeleverd? Dan komen we later die dag bij jou langs met een leuke prijs. Je kan de kleurplaat natuurlijk ook online downloaden.

We sluiten de dag af met de online Houtense Koningsdag pubquiz! Vanuit Aan de Slinger stellen onze quizmasters Lysanne en Yoram de moeilijkste vragen en gaan we zien welk huishouden de meeste kennis in huis heeft. Inschrijven voor de pubquiz kan tot en met 26 april. In de ochtend van 27 april ontvang je dan de laatste informatie die je nodig hebt om deel te nemen. Meer informatie over het inleveren of inschrijven kan je vinden op www.koningsdaginhouten.nl Hier kan je ook het volledige programma terugvinden.

advertentie
advertentie