Boekenmarkt 2019
Boekenmarkt 2019 Ferdinand Hoogewoud

Geen Amnesty Houten Boekenmarkt

3 mei 2020 om 22:38 Activiteiten Deel je nieuws

Velen snakten er naar, hebben al dozen vol met boeken voor Amnesty klaar staan. Maar Amnesty Houten heeft besloten de Boekenmarkt, die 11 juli zou plaatsvinden, dit jaar niet door te laten gaan.

Ferdinand Hoogewoud, coördinator van Amnesty Houten, zegt dan ook: “Een moeilijk maar wijs besluit. Boeken de komende maanden in huizen laten inleveren, daarna selecteren en sorteren met vrijwilligers, op de Boekenmarkt in dozen met ontsmette boeken laten snuffelen met 1,5 meter afstand: niet te doen.” Een grote tegenvaller voor de vrijwilligers, voor de mensen die graag boeken zouden willen inleveren én voor iedereen die altijd de kans neemt om de zomervakantie met een stapel boeken door te komen.

Ferdinand wijst graag op de alternatieven voor boekenzoekers: bij de bibliotheek worden boeken op aanvraag uitgeleend en bij de EcoKring aan de Peppelkade, welke ook werkt met werkervaringsplaatsen, of bij Books4Life aan de Koningsweg te Utrecht (opbrengst voor diverse goede doelen) zijn vele goede boeken te vinden. Kijk wel op de websites of deze open zijn!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie