KIES & Koffie: gescheiden ouders in gesprek
KIES & Koffie: gescheiden ouders in gesprek Praktijk de Pleisterplek

Nieuw in Houten: KIES & Koffie

Activiteiten Deel je nieuws

In Houten wonen veel gescheiden gezinnen. Ouders maken zich vaak zorgen om hun kinderen tijdens en na de scheiding: “Gaat het wel goed met mijn kind? Wat zijn de gevolgen van de scheiding voor mijn kind? Hoe kan ik mijn kind het beste begeleiden? Hoe doen andere ouders dit?” zijn veel gestelde vragen van ouders bij Praktijk de Pleisterplek. Daarom heeft Esther Verwimp “KIES & Koffie: gescheiden ouders ontmoeten elkaar” opgestart. Een nieuw initiatief in Houten.

KIES & Koffie is een ontmoetingsmoment voor gescheiden ouders die behoefte hebben aan contact met andere gescheiden ouders. Gescheiden ouders hebben vaak te maken met onzekerheden tijdens en na de scheiding met betrekking tot hun kinderen. Bij KIES & Koffie kunnen ouders hierover sparren met andere ouders. Ze kunnen ervaringen uitwisselen met elkaar. Er is plaats voor erkenning en herkenning. Gescheiden ouders geven elkaar tips en advies. 

KIES & Koffie Online is een initiatief van Kiesvoorhetkind.nl. In Houten gaat Esther Verwimp van Praktijk de Pleisterplek dit live opstarten. Esther is erkend KIES-coach en gecertificeerd rouwbegeleider bij Praktijk de Pleisterplek. Zij begeleidt kinderen en hun ouders in echtscheidingssituaties (KIES) voor, tijdens en na de scheiding. Kinderen en jongeren kunnen bij haar terecht voor het leren omgaan met de scheiding en de nieuwe situatie, zodat ze scheiding een plek kunnen geven in hun leven. Het doel is dat zij in hun kracht komen, hun gevoelens met betrekking tot de scheiding leren uiten en hun grenzen kunnen aangeven. Ouders kunnen terecht bij Esther voor begeleiding bij het ondersteunen van hun kind bij de scheiding.

KIES & Koffie is er voor alle gescheiden ouders. Het vindt maandelijks plaats in het Koffie-Atelier, Onderdoor 158-160, Houten (in de bibliotheek) op de eerste vrijdag van de maand van 10.00-11.30 uur. Vrijdag 6 september is de volgende bijeenkomst. Het is GRATIS, alleen de koffie (of thee) moeten ouders zelf betalen.

Meer informatie is te vinden op www.praktijkdepleisterplek.nl.

advertentie