U16: Zet niet alleen in op zon, windmolens zijn ook nodig.

15 september 2021 om 08:54 Lokaal Deel je nieuws

Er gaat geen dag voorbij of er is nieuws dat laat zien hoe ernstig de klimaatcrisis is: hittegolven en branden in Zuid-Europa, overstromingen in België en Duitsland en ook in Limburg.

In het kader van de Klimaatwet ontwerpen regio’s Regionale EnergieStrategieën (RES-sen), waarin gemeenten zoekgebieden aanwijzen waar zonnevelden en windmolens kunnen komen om de stroomvoorziening te verduurzamen. Recent zien we een tendens om ervoor te kiezen om toch maar wat minder te doen, en dan voornamelijk zonnevelden en liever geen windmolens.

De links progressieve fracties in de Kromme Rijnstreek zijn van mening dat we geen middel onbenut kunnen laten: als het huis in brand staat ga je niet discussiëren of blusmiddel A of B beter is. De komende 9 jaar zijn beslissend, willen we temperatuurstijging beperken tot 1.5 0C, en de kans op toekomstige rampen verkleinen.

Deze fracties hebben daarom een dringende oproep gedaan aan de U16-gemeenten (16 gemeentes in regio West-Utrecht, waaronder Houten) om ambitieus te zijn en zo snel mogelijk alles te doen wat we kunnen, inclusief het aanwijzen van zoekgebieden waar windmolens kunnen worden geplaatst. De brief, gericht aan raadsleden van alle 16 gemeenten, is onder andere te vinden op de website van GroenLinks Houten. Link: https://houten.groenlinks.nl/nieuws/oproep-aan-u16-zet-niet-alleen-op-zon-windmolens-zijn-ook-nodig

Anne Ruth Webbink, P21, Bunnik 

Ernst Hart, Open (GroenLinks, PvdA, Progressief Heuvelrug), Utrechtse Heuvelrug 

Niek van Staaden, GroenLinks, Wijk bij Duurstede 

Mieke Wijnker, PvdA, Wijk bij Duurstede 

David Jimmink, GroenLinks Houten 

Anneke Dubbink, PvdA Houten 

advertentie
advertentie