Achmed (l) en Nigel (r) komen trots de kip afleveren bij de voedselbank..
Achmed (l) en Nigel (r) komen trots de kip afleveren bij de voedselbank.. René van den Brandt

200 kilo kip voor de voedselbank!

12 mei 2021 om 19:23 Activiteiten Deel je nieuws

Afgelopen weken hebben Ahmed en Nigel in Houten mondkapjes verkocht voor de voedselbank, langs de deuren en op het Rond. Van de opbrengst van deze verkoop hebben ze maar liefst 200 kilo halal kip gedoneerd aan de voedselbank. Oorspronkelijk wilde Ahmed en Nigel mondkapjes doneren, maar die had de voedselbank al voldoende.

Na wat misverstanden aan het begin, de voedselbank wist niets, liep de actie heel goed. De reacties van mensen waren overwegend positief. Het aanstekelijk enthousiasme van Ahmed en Nigel heeft daarbij ongetwijfeld geholpen. Ze liepen in Houten omdat je in Utrecht niet zomaar langs de deuren mag gaan. Maar door in Houten te verkopen, is de opbrengst natuurlijk voor de Voedselbank Houten.

Waarom de voedselbank? Nigel en Ahmed vinden het niet normaal dat er in Nederland 600.000 mensen in armoede leven. Gelukkig is er dan de voedselbank met eten voor deze mensen. Ahmed: “Voedsel is heel belangrijk, zonder eten kun je niet functioneren”. Nigel en Ahmed kennen het van dichtbij in de wijk Kanaleneiland,  “waar ook niet alle kansen liggen”, hoe weinig sommige mensen zich kunnen permitteren.

Wil je ook een actie starten voor de voedselbank? Graag! Maar neem eerst even contact op via www.voedselbankhouten.nl.

advertentie
advertentie