Gilbert Isabella ondertekent de akte als nieuwe burgemeester van Houten
Gilbert Isabella ondertekent de akte als nieuwe burgemeester van Houten Martin Monkel

Nieuwe burgemeester geïnstalleerd

3 juli 2019 om 17:35 partnercontent

HOUTEN In een buitengewone raadsvergadering is vanmiddag Gilbert Isabella (PvdA) geïnstalleerd als burgemeester van Houten. Commissaris van de Koning, de heer Oosters, refereert aan de ambitie van Isabella om burgemeester te willen worden. Ondersteund door zijn omgeving werd er wel gezegd te wachten tot er een echt leuke gemeente voorbij komt, een gemeente die bij je past, waar iets te doen is. Toen de vacature in Houten voorbij kwam riep Isabella ,,Die is van mij, ik ga ze laten zien wie Isabella is''.

Martin Monkel

LOOPBAAN Gilbert Isabella (58) is geboren op Curaçao. Vanaf maart 2006 is Isabella raadslid voor de PvdA in de gemeenteraad van Utrecht. Van november 2011 tot mei 2014 is hij wethouder ruimtelijke ordening in Utrecht, tevens verantwoordelijk voor Bouwen en Wonen, Leidsche Rijn, Grondzaken en Vastgoed. Na de verkiezingen in 2014 wordt hij opnieuw raadslid en fractievoorzitter PvdA. In september 2014 wordt Isabella aangesteld als Rijksvertegenwoordiger van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Tot zijn teleurstelling kwam al na drie jaar een voor hem onverwacht einde aan deze functie. Tot zijn benoeming als burgemeester van Houten werkte Isabella onder meer als lid van de Raad van Toezicht UW Bedrijven.

BENOEMING Volgens de gemeenteraad heeft Isabella veel ervaring in het openbaar bestuur en kent hij de regio goed. ,,De gemeenteraad ziet in hem een stevige, zelfbewuste bestuurder, gericht op samenwerking, met gevoel voor humor en flair. Hij brengt zijn overtuigingen in een aansprekend optimistisch verhaal naar voren, wat hem een sterk boegbeeld maakt voor de Houtense ambities''.
Na de toespraak van Oosters legt de nieuwe burgemeester de belofte af en wordt de akte ondertekend waarmee de benoeming formeel is. Van wethouder en locoburgemeester Kees van Dalen krijgt Isabella tenslotte de ambtsketen omgehangen.

ISABELLA ,,Mijn handen jeuken, ik heb er zin in'' zei de heer Isabella aan het eind van zijn toespraak.,,De nieuwe burgemeester moet een informeel mensgericht mens zijn, toegankelijk, een vernieuwer, iemand met dorpse daadkracht. Die typering was de meest uitgesproken voorkeur van de inwoners van Houten. Ik ben alleen geen vrouw, maar wellicht dat mijn achternaam als compensatie kan dienen''. Isabella is met zijn partner in Houten op pad geweest en was aangenaam verrast: ,,U kunt trots zijn op uw bijzonder groene gemeente, de saamhorigheid en op het prachtige buitengebied, het Oude Dorp en de recreatiemogelijkheden'' zegt hij. ,,Ik ga met alle plezier graag aan de slag, ik wil graag verder bouwen aan Houten, waar iedereen welkom is, we zien om naar elkaar en elkaar de helpende hand bieden''.

advertentie
advertentie