De politie doet onderzoek rond de plaats waar de schietpartij plaatsvond.
De politie doet onderzoek rond de plaats waar de schietpartij plaatsvond. Foto: Koen Laureij

Buurtbewoners reageren geschokt op schietpartij op het Stelhout in Houten

20 april 2023 om 11:18 Misdaad Tips van de redactie

HOUTEN Geschokt en aangeslagen reageren buurtbewoners op de dood van ‘hun buurjongen’. Donderdagochtend vroeg werd een man doodgeschoten. Vermoedelijk de zoon van bewoners aan het Stelhout. Het slachtoffer werd op de parkeerplaats vlak naast de woning doodgeschoten. Het onderzoek is in volle gang. Het sporenonderzoek heeft zich uitgebreid tot het schoolplein van de nabijgelegen basisschool De Zonnewijzer. 

,,Ik heb zelf niets gehoord, maar de straat was vanochtend afgezet”, aldus een bewoner van Stelhout. ,,Het zijn zulke aardige mensen, ik kan het bijna niet geloven”, vervolgt hij zijn verhaal. ,,Heel vriendelijk en altijd in voor een praatje. Dit wens je niemand toe. Hun zoon zag ik regelmatig als hij bij zijn ouders op bezoek ging. Vaak samen met zijn vriendin. Ons vredige hofje is ineens een crime scene geworden. Ik kan niet naar mijn werk, omdat het slachtoffer naast mijn auto ligt en er onderzoek plaatsvindt.”

Voor een andere buurman is het slachtoffer ook een bekend gezicht. ,,Wij zien het als onze buurjongen. Het was schrikken vanochtend. We hoorden schoten en toen gegil. Toen ik buiten kwam, lag de buurjongen op straat. Zijn gezicht zag er gehavend uit. Ik denk dat hij in zijn gezicht is geschoten. Zijn familie heeft een kledingstuk over hem heen gelegd, zodat het niet zo’n gruwelijk aangezicht was. Later heeft de politie alles afgezet en afgedekt.”

Bewoners van het Spanhout staan geschrokken toe te kijken naar het afzetlint. ,,Wij wonen hier al zeven jaar met veel plezier. Dit hadden we niet verwacht. We hebben geen schoten gehoord en kennen het slachtoffer alleen van gezicht, maar toch. De politie is nu bezig op het schoolplein van de Zonnewijzer waar onze dochter op school zit. Gelukkig heeft ze er tot nu toe weinig van meegekregen.”

advertentie
advertentie