Afbeelding
Pixabay

Inwoonster Houten krijgt 5000 euro boete voor illegale prostitutie

14 december 2021 om 14:55 Misdaad

HOUTEN Een inwoonster van Houten moet de gemeente een bedrag van 5.000 euro betalen vanwege illegale prostitutie in haar woning.

Eerder dit jaar werd bij een controle vastgesteld dat zij thuis illegaal sekswerk verrichtte. De vrouw kreeg daarom een zogenoemde dwangsom opgelegd die zij zou moeten betalen als zij met haar werkzaamheden doorging.

Bij een hercontrole bleek onlangs dat zij haar illegale sekswerk heeft voortgezet en daarmee is automatisch de dwangsom van 5.000 euro verbeurd.

ALLEEN LEGALE PROSTITUTIEBEDRIJVEN Het is niet toegestaan in een woning als sekswerker aan de slag te zijn. Dit mag alleen bij legale prostitutiebedrijven die meestal niet in een woonomgeving zijn gevestigd.

Illegaal sekswerk in een woning heeft gevolgen voor de leefbaarheid in de betreffende buurt. Bovendien maakt het sekswerkers extra kwetsbaar voor intimidatie.

Heeft u signalen over illegale prostitutie? Meld het bij de gemeente (gemeentehuis@houten.nl) of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl).

advertentie
advertentie