Een van de vernielde auto's
Een van de vernielde auto's Fam Verweij

Baldadige jongeren gooien midden op de dag ruiten in

7 december 2020 om 11:16 Misdaad

HOUTEN Bij de familie Verweij aan de Standerdmolen in Houten werden vrijdag middag op de dag, terwijl de bewoners gewoon thuis waren, ruiten ingegooid van de oude dierenartspraktijk en een aantal oude auto’s die op het terrein stonden. Ze hopen dat iemand iets gezien heeft en zich wil melden als getuige. 

Herman Verweij zat in de keuken toen het gebeurde. ,,Ik zag iemand in de tuin lopen en iets gooien naar een oude auto. Ik vond het heel raar.” Verweij liep naar de woonkamer, waar hij beter zicht heeft op de tuin. ,,Ik zag twee jongens wegrennen. Ik ben hartpatiënt, dus het heeft geen zin om daar achteraan te gaan.” Anderhalf uur later ging Verweij weg en liep hij om het pand dat achter zijn huis ligt heen. ,,Aan de achterkant was een ruit van de zolder van het bijgebouw ingegooid, zag ik meteen. Op het pad lag veel glas. Op mijn terrein heb ik een aantal oude auto’s staan voor de hobby, van drie van de auto’s waren in totaal vijf ruiten ingegooid.”

Verweij woont op de boerderij naast de Welkoop, hij was vroeger dierenarts. Het bijgebouw was de vroegere dierenartspraktijk. Op het terrein van de Welkoop was een kerstbomenverkoper aanwezig, hij vertelde Verweij dat hij de jongens ook gezien had. ,,Ze waren vervelend geweest in zijn kraam en hij heeft ze weggestuurd.” Ook de eigenaar van Broodje Ben, aan de overkant, had ze gezien. ,,Volgens hem zijn de jongens ook bij de Welkoop naar binnen geweest. Daar moeten ze dus op camerabeelden te zien zijn.”

Verweij verzamelt graag zo veel mogelijk informatie van getuigen en wil dan ook graag een oproep doen. ,,In het kantorencomplex aan de overkant wonen tegenwoordig mensen, dat is omgebouwd. Misschien heeft een van hen iets gezien dat de politie kan helpen deze jongens te pakken te krijgen.” 

Inmiddels heeft een aannemer planken voor de ingegooide ruiten getimmerd. Verweij denkt niet dat het een persoonlijke actie was. ,,Ik heb geen enkel vermoeden wie dit gedaan kan hebben, ik denk dat het gewoon baldadigheid was.” Tips over dit voorval kunnen naar de politie op 0900-8844. Anoniem melding doen kan ook via 0800-7000.  

Een van de ingegooide ruiten
Een van de vernielde auto's
Het glas lag op het pad
Een van de ingegooide ruiten
advertentie
advertentie