Een van de drie uitgebrande fietsen in Nieuw Wulven.
Een van de drie uitgebrande fietsen in Nieuw Wulven. Koen Laureij

Gedupeerde zoekt getuigen van brandstichting in Nieuw Wulven in Houten

Brand

HOUTEN Op de Facebookpagina ‘Houten helpt elkaar’ doet een gezin uit Houten vrijdagavond een oproep. Zij hopen op getuigen; mensen die hebben gezien dat haar fiets en de fietsen van haar man en zoon in brand zijn gestoken. Dat gebeurde op vrijdag 6 mei tussen 19.30 en 20.30 uur in het bos Nieuw Wulven.


,,Wat begon als een heerlijke avondwandeling eindigde in een zeer akelige ervaring. Mijn man, zoontje en ik parkeerden onze fietsen in Nieuw Wulven langs het fietspad, vlakbij het fietsbruggetje bij het geboortebos voor een wandeling. Na een korte wandeling van ongeveer dertig minuten keerden we terug en troffen alledrie onze fietsen uitgebrand aan.”
Omstanders hadden de brand snel geblust maar de fietsen zijn niet meerte redden. Vermoedelijk is de brand gesticht in één van de fietstassen waar de jas van ons zoontje in zat.
De verdrietige moeder vervolgt: ,,Ons zoontje had zijn fiets pas voorzijn verjaardag gekregen en is niet alleen heel verdrietig vanwege zijn fiets, maar vooral ontzettend geschrokken, want wie doet nou zoiets en waarom?’’
In haar post op Facebook maakt de gedupeerde melding van het feit dater die avond meer haarden zijn gesignaleerd in Nieuw Wulven, evenals lege flessen wasbenzine.
Het gezin hoopt dat getuigen zich zullen melden bij de politie, en dat iedereen alert is op zijn eigen spullen in het bos.

advertentie