Zaterdagportret Odilia van Doorn: ,,Ik ben in schrijven een ander mens; eerlijker en opener”

17 jul, 09:35 Mensen Zaterdagportret
Irene van Valen
Odilia met haar boek 'Liefde Licht Leven' in haar handen
Odilia met haar boek 'Liefde Licht Leven' in haar handen

HOUTEN Ze schreef het boek ‘Liefde Licht Leven’, waarin ze wijze teksten uit drie bundels samenvoegde. Eerder schreef ze haar levensverhaal en een bundel met anekdotes over het moederschap. Odilia van Doorn vertelt over het loskomen van haar moeder, de zoektocht naar zichzelf en hoe schrijven haar hielp. Vanuit haar bedrijf helpt zij nu anderen.

Hoewel Odilia sinds vier jaar in Houten woont, erkent ze verliefd te zijn op Wijk bij Duurstede. ,,Daar kreeg ik mijn twee zoons, nu 31 en 29. ,,Het verbaast me hoe verschillend zij zijn en hoe diep hun gedachten op jonge leeftijd al waren”, zei Odilia. Ze las een tekst over hen voor. Daarin schreef ze dat de jongens erin geloofden dat hun bestaan voldoende was om oorlogen en de hitte van de zon te kunnen stoppen.

VERHUIZINGEN Na twaalf jaar verhuisde Odilia met haar zoons naar een voormalig klooster in Werkhoven tot deze na ruim elf jaar werd verkocht. Ze vond in Houten haar nieuwe woonplek. ,,Houten is een fijne plaats. Het openbaar vervoer is hier goed, daarom verkocht ik mijn auto. Het fietsnetwerk en het vele groen z..