VIDEO - LEADER: Zorg en Welzijnsnetwerk De Trossel

24 dec, 09:09 Maatschappelijk
Leader - via Maike van der Maat
Afbeelding

SCHALKWIJK - TULL EN 'T WAAL De Trossel is een zorg en welzijn netwerk dat in sociaal cultureel centrum De Wiese in Schalkwijk de thuisbasis heeft. Trossel is Schalkwijks voor 'tros' en 'bundel' en dat leek een goede naam voor de dorpscoöperatie waarbij zo'n 100 vrijwilligers steun verlenen aan oudere mensen zodat zijn langer op eigen benen in het dorp kunnen wonen. Op allerlei gebied is er hulp. Met een Leader subsidie is dit project van start kunnen gaan. De verwachting is dat ze hierna op eigen benen kunnen staan.

Alle diensten en welzijnsvoorzieningen bij elkaar, oftewel één loket voor Zorg en Welzijn. Dat maakt dat de inwoners van Schalkwijk en Tull en ’t Waal elkaar ontmoeten, gezamenlijke activiteiten hebben, informatie uitwisselen, elkaar helpen, zich verbonden voelen en lang in hun dorp kunnen wonen. Vanuit die wens is de Dorpscoöperatie De Trossel ontstaan, een lokaal Zorg en Welzijn Netwerk.

De werkgroep Koffie Drinken organiseert bijvoorbeeld een paar keer per maand koffieochtenden, soms in combinatie met een spreker of een workshop. Er is een vervoersservice die mensen op kan halen en weer thuisbrengt. De werkgroep Wandelen en fietsen moedigt ouderen aan om in beweging te blijven, ook als ze gebruik maken van een rollato..