Onbedoeldzwanger.info
Onbedoeldzwanger.info Logo onbedoeld zwanger.info

Nieuw informatiepunt onbedoeldzwanger.info 24/7 bereikbaar via chat en telefoon

Nieuws Deel je nieuws

Luisterend oor en advies voor keuzehulpgesprekken in Utrecht bij onbedoelde zwangerschappen 

Den Haag, 25 augustus 2020 - Eén op de vijf vrouwen in Nederland raakt ooit onbedoeld zwanger. Dat kan behoorlijk schrikken zijn, zowel voor de vrouwen als voor mannen. Het nieuwe onafhankelijke informatiepunt onbedoeldzwanger.info biedt steun, geeft voorlichting en helpt bij het doorverwijzen naar een passende partij voor een keuzehulpgesprek in de buurt als hier behoefte aan is. Dankzij de chat- en telefoonfunctie kunnen Utrechtenaren op ieder moment van de week in gesprek met de medewerkers van onbedoelzwanger.info. Het informatiepunt is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat jaarlijks 35.000 tot 57.000 vrouwen tussen de 25 tot 49 jaar onbedoeld zwanger worden. Van vrouwen met een vaste relatie tot singles en van studenten tot vrouwen die al een gezin hebben. Meer dan de helft van deze vrouwen is tussen de 25 en 39 jaar. Een onbedoelde zwangerschap kan ongewenst zijn, maar dit hoeft niet. Vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap hebben vaak direct behoefte aan een luisterend oor en informatie.  Een deel van hen heeft behoefte aan professionele hulp om de keuzes die je hebt bij een zwangerschap te bespreken. Onbedoeldzwanger.info ondersteunt hierbij, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Informatie en steun
Het ontdekken van een onbedoelde zwangerschap kan schrikken zijn. Het informatiepunt biedt iemand hulp en uitleg over de keuzes die je hebt als vrouw of man: het kind zelf opvoeden, kiezen voor afstand ter adoptie, pleegzorg of de zwangerschap afbreken. Omdat het maken van een keuze moeilijk kan zijn, kunnen de medewerkers van onbedoeldzwanger.info een doorverwijzing geven voor een keuzehulpgesprek. Dit op basis van de gezinssituatie, geloofs- of levensovertuiging, achtergrond of woonplaats.

Keuzehulpgesprekken in Utrecht
De keuzehulpgesprekken worden verzorgd door Stichting Specifieke Jeugd Projecten, Altra Centraal Bureau En Altra Jeugd- en opvoedhulp, Siriz, GGD GHOR Nederland en Stichting Mooi. Kijk op Onbedoeldzwanger.info/hulp-in-jouw-buurt voor het aanbod in Utrecht. Onbedoeldzwanger.info wordt beheerd door Fiom.

Meer weten?
Kijk op onbedoeldzwanger.info, stel je vraag in de chat of bel het gratis nummer 0800 6160 (24 uur per dag bereikbaar).

advertentie