Secretaris Jan Willem van Henten bij het Plaza de Padel.
Secretaris Jan Willem van Henten bij het Plaza de Padel. Ross van Ravenswaay

Tennis- en Padelvereniging De Doordraaiers bestaat 55 jaar

17 september 2023 om 15:15 Sport

HOUTEN Tennis- en Padelvereniging De Doordraaiers vierde op 9 september haar 55-jarig jubileum. In de nieuwe stretchtent werd er naast tennis- en padeltoernooitjes tot in de late uurtjes feest gevierd.

door Ross van Ravenswaay 

De gemeente Houten kent op dit moment drie tennisverenigingen, waarvan De Doordraaiers de oudste is. Deze tennis- en padelvereniging werd op 24 september 1968 door een groepje vrijwilligers in de veilinghallen van Houten opgericht. In deze hal werd het fruit doorgedraaid, vandaar de naam. De Doordraaiers wilden het hele jaar immers kunnen doordraaien. De eerste wedstrijden werden op beton in de voormalige veilinghal ‘De Schaft’ gespeeld. Sinds 1997 spelen ze op het park aan de Koedijk. Dit jaar is er ook een eerste jubileum voor de padellers, want sinds 2018 kan er bij De Doordraaiers ook gepadeld worden.

OBLIGATIES

Jan Willem van Henten is als secretaris een van de leden van het bestuur van De Doordraaiers. Jan Willem is nu al drie jaar lid van het bestuur. ,,Op dit moment hebben we meer dan duizend leden die op de tennisbanen en padelbanen kunnen spelen. In 2018 hebben we twee banen aangelegd en dit gefinancierd middels het uitgeven van obligaties. Deze financieringsvorm hebben we ook voor de overige banen gehanteerd. Een aantal leden heeft destijds het initiatief genomen om dit na planvorming aan te leggen, met de visie dat padel in de toekomst een grote sport zal gaan worden. Op dat moment hadden we ook te maken met een dalend aantal tennisleden. We hadden op een gegeven moment zo’n 650 leden. Het investeren in en aanbieden van padel was echt een goede zet. Inmiddels hebben we met 2x acht banen een gelijk aantal padel- en tennisbanen.”

BLAASHAL

Jaarlijks wordt in de herfst de flexibele blaashal door de vrijwilligers geplaats zodat de leden ook in de winter kunnen blijven tennissen. ,,We hebben eerder dan gepland een nieuwe blaashal aangeschaft. Dat is voor onze vereniging, naast het aanleggen van de padelbanen, weer een forse investering. We moeten natuurlijk ook onze tennisleden tevreden houden met goede faciliteiten!” 

SIETSMA

De leden van De Doordraaiers kunnen voor beide disciplines les krijgen om hun skills te verbeteren. ,,Voor het tennis is dat de BTA. Voor het padel hebben we de RS Padel Academy van Robin Sietsma. Robin is één van Nederlandse Padel toppers. De hoogtepunten van de afgelopen jaren zijn voor mij de clinic van Sjeng Schalken geweest bij ons vorige jubileum en het organiseren van een Padel 500 toernooi. Daarbij waren veel toppers aanwezig en werden er echt goede wedstrijden gespeeld.”

STRETCH

De feestavond werd gevierd in de nieuwe stretchtent die voor het clubhuis was neergezet. ,,We halen deze tent weer weg als we de blaashal gaan plaatsen en zetten deze in het voorjaar weer op. Tijdens de feestavond hebben we ook tennis- en padeltoernooitjes gespeeld om leden met elkaar kennis te laten maken. Daarnaast was er ook live muziek en werden er door een tafelgoochelaar verschillende goocheltrucs uitgevoerd.”

Fruitkistje van de veilinghal uit het oprichtingsjaar.
Feestavond in de nieuwe stretchtent.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie