The Dome/Handbal Houten - oosting E&O/Hurry Up HS1
The Dome/Handbal Houten - oosting E&O/Hurry Up HS1 Hanna Koops

The Dome/ Handbal Houten zet winstreeks voort en behoudt de koppositie

6 maart 2023 om 09:14 Sport

HOUTEN Afgelopen zaterdag stond er, na twee weken geen wedstrijden te hebben gespeeld, weer een competitiewedstrijd op het programma. De heren van The Dome/Handbal Houten kregen Oosting E&O/ Hurry Up HS1 uit Emmen op bezoek. De ploeg waartegen ze afgelopen maand nog (na verlenging, nipt) van hadden gewonnen in de achtste finale van de bekercompetitie. De bezoekers waren er mede daarom op gebrand om de verloren bekerwedstrijd te revancheren.

Met de support van de twee pupillen van de week, verwelkomden de heren van Houten de toeschouwers die, ondanks de voorjaarsvakantie, op de wedstrijd waren afgekomen.

De thuisploeg begint de wedstrijd scherp en alert. Nadat de tegenpartij bij het overgooien de bal verliest, is het Nils Idema die met een snelle reactie de bal verovert en daarmee de aanzet maakt voor het eerste schot op doel. Het is echter Bram Versteegden die de 1-0 op het scorebord weet te zetten. Niet alleen de eerste, maar ook de twee hierop volgende doelpunten komen van zijn hand. Met een sterk scorende Versteegden en Ruben de Bok, die ook makkelijk het net weet te vinden, staat het na nog geen kwartier gespeeld te hebben al 11-6 in het voordeel van Handbal Houten.

The Dome/Handbal Houten - Oosting E&O/Hurry Up HS1 - Hanna Koops

De ploeg uit Emmen laat zien, dat het ondanks de achterstand, ook goed in staat is om de ballen van de opbouwers te weren. Door daarnaast het tegenhouden van twee penalty’s, weet het de achterstand beperkt te houden. Ze zijn echter niet bestand tegen aanvoerder Ruben de Bok, die de een na de ander er in schiet. Keeper Bjorn Brachten, is vaak moeilijk te passeren en weet met een paar prachtige reddingen de voorsprong te behouden. Na een time-out in de 25ste minuut is het dan toch Emmen dat wat meer weet te scoren en daarmee de ruststand terug brengt tot 18-16.

Na de rust wordt het tempo van de wedstrijd opgevoerd, waardoor er aan beide kanten al binnen één minuut een schot op doel komt. Het is keeper Richard Meinicke die het aansluitende schot op doel af weet te weren en zo de kans aan Houten biedt om de voorsprong verder uit te breiden. Nils Idema zorgt er daarna voor dat ook de tweede helft het eerste doelpunt voor de thuisploeg is: 19-16.

Naast Versteegden en De Bok is het nu ook opbouwer Milo Bos die vaker de bal achter in het net schiet. Mede hierdoor is de score bij de time-out na veertien minuten al opgelopen naar 27-20 in het voordeel van Houten.

In de laatste vijftien minuten van de wedstrijd doen de bezoekers uit Emmen er alles aan om de wedstrijd te keren. Er wordt door beide ploegen wat meer risico’s genomen in de verdediging, wat in beide kampen resulteert in penalty’s en tweeminutenstraffen. Voor de thuisploeg is het Boy van Eijk die in deze helft de twee zevenmeters voor zijn rekening neemt en scoort. Met nog maar vijf minuten op de klok is de stand al 34-25 en is het duidelijk dat de punten in Houten gaan blijven deze avond. Vlak voor het eindsignaal weet de jarige Sem Klinkenberg de winst en tevens eindstand van 40-28 vast te leggen.

Het was een mooie handbalavond waar de opbouwers van Handbal Houten de wedstrijd hebben vormgegeven. Samen maken ze 26 doelpunten (Bram Versteegden 10, Ruben de Bok 9 en Milo Bos 7) en mede daarmee weten ze hun koppositie in de eredivisie te versterken.