Vincent Vos is de Pokerkampioen van Nederland 2021/2022.
Vincent Vos is de Pokerkampioen van Nederland 2021/2022. ONK Poker

Voorronde ONK Poker in ‘t Goy

19 februari 2023 om 14:45 Sport

t GOY Alle liefhebbers van het kaartspel poker kunnen zich op donderdag 23 februari melden bij De Lindeboom. Daar zal namelijk het Pokerkampioenschap van ‘t Goy plaatsvinden. ,,Deze voorronde van het ONK Poker is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel en een gezellige en veilige omgeving te bieden voor recreatieve pokerspelers”, aldus de organisatoren.

Niet voor geld, maar voor de gezelligheidVeel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Poker en zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn denken daar heel anders over. ,,Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen,” vertelt Jonkers. ,,Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit. Is het dan nodig om voor geldprijzen te spelen? Wij denken van niet. Er staan iedere zaterdag 100.000 mensen voor de lol op een voetbalveld en die spelen ook alleen om de titel.”

Het feit dat poker ook een kanselement bevat, maakt het spel volgens de organisatoren alleen maar leuker. ,,Dat betekent dat iemand die voor het eerst meedoet met een beetje geluk ook kan winnen. Iets wat bij een sport zoals schaken of voetballen vrijwel onmogelijk is. Dit maakt het nog laagdrempeliger om eens kennis te komen maken met het spel, omdat je zelfs als nieuwe speler zomaar eens zou kunnen winnen!”

Titel

De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van ‘t Goy’ dragen. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland’ en laat daarmee naar schatting ruim 30.000 deelnemers achter zich. ,,Ook in de finale valt er enkel een grote trofee te winnen (zie foto). De winnaar van vorig jaar is echter wel (samen met 2 andere finalisten) benaderd voor een sponsordeal, waardoor ze in 2023 als echte pro’s mogen gaan pokeren in Las Vegas!”

Laagdrempelig toernooi

Iedereen die mee wil doen kan zich via de website https://www.onkpoker.nl/ inschrijven. Deelname kost €13,50 bij online aanmelding. Het Pokerkampioenschap van ‘t Goy begint om 19.30 uur.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie