SV Houten JO13-1
SV Houten JO13-1 Sportpunt Houten

Sportgala Houten 2022: de genomineerde sportploeg en sportploegen

16 januari 2023 om 20:02 Sport

HOUTEN Inmiddels is de stemming voor het Sportgala Houten geopend. We laten u in de komende weken kennis maken met alle genomineerden van het Sportgala Houten. We trappen af met de genomineerde sporters en sportploegen!

SPORTER VAN HET JAAR

In de categorie sporter van het jaar hebben we twee kandidaten. We trappen hem af met Martijn van Dalen (18 jaar). Martijn heeft pas drie jaar geleden de overstap gemaakt van hockey naar rugby. Daar is hij begonnen bij het eerste team van de Utrechtse Rugby Club (URC) en speelde dat jaar meteen om het landskampioenschap. De finale kon vanwege Covind-19 helaas niet doorgaan. Het jaar daarna werd hij al snel uitgenodigd voor de selectie van Nederlands team U18. Naast zijn trainingen bij URC ging hij wekelijkse in Amsterdam trainen met de Nederlandse selectie. Hierna had hij maar één doel voor ogen: professioneel rugbyspeler worden. Om dit waar te maken is hij in februari 2022 naar Sydney Australië verhuist om bij de West Harbour Pirates te spelen, waar hij een contract kreeg. Daar heeft Martijn een seizoen gespeeld maar moest weer terugkomen om met Nederland U18 te trainen voor het EK in Georgië. Hier was hij basisspeler en een vaste waarde voor het team. Deze dagen vertrekt Martijn weer naar Sydney om zich voor te bereiden op het volgende seizoen. Hij maakt een tussenstop in Houston USA om ruim een week mee te trainen met een college-team. Martijn is dagelijks bezig om zijn droom uit te laten komen en heeft een enorme inzet en drive om dit te verwezenlijken.

De tweede kandidaat Reka van Os (17 jaar) is net zo gedreven. Reka worstelt bij Olympia Utrecht en op internationaal niveau. Ze traint zo’n zes tot acht keer per week en gaat vaak naar het buitenland voor trainingskampen. Daarnaast kiest ze ervoor met regelmaat een leeftijdsklasse hoger te worstelen om zichzelf zo uit te dagen. Dit om zich voor te bereiden voor het EK en WK. Ze wint veel prijzen waaronder een aantal medailles op Grand Prix. Op dit moment zit ze in het selectieteam van Young Lions en heeft ze een status bij NOC*NSF. Reka is iemand die het uiterste uit haar talent haalt.

SPORTPLOEG

De volgende categorie die we gaan uitlichten is het beste sportploeg van het jaar. We beginnen bij SV Houten JO13-1. Op dit moment ook wel team JO14-1. Afgelopen seizoen zijn ze kampioen geworden van de 2e divisie, 1e divisie en vervolgens kampioen geworden van Nederland van de amateurs. Onder toeziend oog van 450 supporters werden ze in Houten op de Wolfskamer toegejuicht in de finale tegen DHC Delft en wonnen ze met 2-1.

De tweede ploeg die genomineerd is zijn de Jongens C van Taurus volleybal. Zij hebben de 2e plek van het NOJK (Nederlands Open Jeugd Kampioenschap) behaald. Dit team is sportief, gedreven en hebben zowel een teamgevoel als een clubgevoel. Drie dagen lang gestreden met pittige wedstrijden. Met veel doorzettingsvermogen hadden ze toch de finale gehaald. Na een spannende finale kwam Spaarnestad toch als winnaar eruit. Net aan, maar met een prachtige strijd, zijn de jongen C van Taurus tweede van Nederland geworden.

Als laatste zijn de Heren 1 van Hockeyclub Houten genomineerd. Heren 1 was de winnaar van het KNHB Silver Cup. De Silver Cup is het jaarlijkse landelijke bekertoernooi voor teams uit de 1e t/m 4e klasse van de KNHB. Voor het eerst in clubhistorie hebben ze de cup binnen weten te slepen door de finale te winnen van Eindhoven. Vervolgens mochten ze deelnemen aan de Gold Cup waar ze wonnen van Oranje-Rood een Hoofdklasseclub. Beide prestaties hebben het landelijk hockeynieuws gehaald. Een unieke teamprestatie met een heel positief effect op de hele vereniging.

Wil je je stem uitbrengen? Dat kan hier. 

Onder alle stemmers verloten wij dit jaar in samenwerking met de Albert Heijn Oude Dorp twee boodschappen pakketten en in samenwerking met FC Utrecht verloten we twee tickets voor een wedstrijd.

Team Jongens C Taurus
HC Houten Heren 1
Sportgala
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie