De voorzitters van Handbal Houten en FC DElta '95 bezegelen de overeenkomst
De voorzitters van Handbal Houten en FC DElta '95 bezegelen de overeenkomst Handbal Houten

Unieke samenwerking FC Delta '95 en Handbal Houten

9 oktober 2018 om 07:55 Sport/sport

HOUTEN Afgelopen week zetten de voorzitters van FC Delta '95 en Handbal Houten hun handtekening onder een bijzondere overeenkomst: voetbalvereniging Delta gaat mensen die bij hen op de wachtlijst staan om te mogen voetballen, wijzen op de mogelijkheid om te gaan sporten bij Handbal Houten. Uiteraard zijn dit vooral jonge kinderen (meest jongens). Bij Handbal Houten krijgen zij de mogelijkheid om twee maanden gratis te kijken of de handbalsport wat voor hen is.

Inge Klaver, voorzitter van Handbal Houten, licht toe: "Handbal Houten is een vereniging voor breedtesport en topsport. We zijn ambitieus en willen graag groeien. Het liefst hebben wij op elk leeftijdsniveau meerdere teams zodat je ook kunt selecteren. Bij ons is dat niet vanzelfsprekend zeker niet bij de jongens-teams. Met enige jaloezie kijken we dan ook naar Delta waar ze in sommige leeftijdsklassen soms wel tien teams hebben. We zijn buren op Sportpark De Kruisboog dus het was een kleine stap om de straat over te steken en met elkaar in contact te komen hierover".

Cees Hogenes, voorzitter van Delta, vult aan: "Wij zijn heel erg blij dat zoveel kinderen willen voetballen en de weg naar FC Delta '95 vinden. Voetbal is natuurlijk gewoon een hele mooie sport! Het liefst zouden we iedereen een plekje in één van onze vele teams willen geven, maar dat kan helaas niet. We hebben een wachtlijst en dat is jammer. Alle kinderen zouden moeten kunnen sporten en dat kan nu niet. Met deze samenwerking willen wij hen een andere optie aanreiken: handballen bij onze buren van Handbal Houten. Ze kunnen dit gratis zonder enige verplichting uitproberen. Ondertussen blijven zij gewoon bij ons op de wachtlijst staan. Sportverenigingen hebben de gezamenlijke verantwoordelijkheid om kinderen in beweging te brengen. Deze samenwerking draagt daarin bij."

Inge Klaver is in ieder geval optimistisch: "Handbal is net als voetbal een snelle dynamische teamsport waarin kinderen prima hun energie in kwijt kunnen, maar lang niet zo bekend als voetbal. Mensen weten soms niet wat handbal is en dat het mogelijk is om in Houten deze sport te beoefenen. Met deze samenwerking krijgt Handbal Houten wat meer bekendheid en krijgen meer kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met deze sport en wie weet houden we hier een aantal nieuwe leden aan over."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie