Mooie tweede plek voor Marit en Esmee
Mooie tweede plek voor Marit en Esmee Patrick van den Nieuwendij

Marit Eekhof uit Houten 2e op NK Beachvolleybal onder 15

Overig

HOUTEN Traditiegetrouw stond in het eerste zomervakantieweekend van Nederland het NK Jeugd Beachvolleybal op het programma. Maar liefst 110 jeugdteams gingen onder toeziend oog van familie en vrienden bij Irene Beach en Beachvolleybal Utrecht de strijd aan om de titel Nederlands kampioen beachvolleybal!

Marit Eekhof (13 jaar) uit Houten en haar beach maatje Esmee Witjes (14 jaar, uit Westervoort) kennen elkaar van de trainingen het Regionale Trainingscentrum Arnhem en Beach Team Nederland in Den Haag en speelde dit weekend mee in de leeftijdscategorie meisjes onder 15.

Op zaterdag werden eerst poulewedstrijden gespeeld om de 24 deelnemende teams terug te brengen tot 16 en op zondagochtend werd de ranking bepaald. ‘s Middags werd met het afvalsysteem toegewerkt naar de finale.

De negen poulewedstrijden werden op een na allemaal gewonnen en het spel werd steeds beter. De achtste en kwartfinale werden dan ook overtuigend met dikke setstanden gewonnen. Na een overtuigend winst in de halve finale stonden de nummer een geplaatst en verliezend finalisten van vorig jaar in de finale te wachten. Ondanks prima spel ging de eerste set met 21-18 naar de favorieten. In de tweede set lieten Marit en Esmee zich na een voorsprong in het begin toch overklassen en kregen zij de zilveren medaille omgehangen bij de prijsuitreiking. Ze zijn daarmee tweede van Nederland geworden!

Afbeelding
Afbeelding
Marit Eekhof en haar beach maatje Esmee Witjes
advertentie
advertentie