Afbeelding
Houten Dragons

Houten Dragons opent seizoen met een weekend vol activiteiten

30 maart 2024 om 10:11 Honkbal

HOUTEN Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons houdt een feestelijke opening van het seizoen op 5, 6 en 7 april. Op deze dagen komen bijna alle teams in actie op sportpark De Meerpaal en worden er feestelijke activiteiten georganiseerd.

door Richard Thoolen

Op vrijdag speelt het 1e Heren Softbalteam de openingswedstrijd. Bijzonder aan dit team is dat het is ontstaan uit een samenwerking met Knickerbockers Soest. Door een samenwerking aan te gaan kunnen beide clubs meedoen aan de competitie. Door afgenomen ledenaantallen is het beide clubs niet gelukt om zelfstandig voldoende spelers bij elkaar te brengen. Momenteel wordt er gekeken om een samenwerkingsverband Midden Nederland op te zetten. Op die manier hoopt men dat de clubs uit Midden Nederland elkaar beter kunnen aanvullen en ook het ledenaantal in stand kunnen houden.

ZATERDAG

Deze dag speelt met name de jeugd. Er zal een horecaplein gerealiseerd worden waar de bezoekers de inmiddels beroemde Houten Dragons wafels kunnen verkrijgen naast hotdogs. Tevens is er een grabbelton en een rad van fortuin waarbij leuke cadeautjes gewonnen kunnen worden. Rond het middaguur worden er Baseball5 potjes georganiseerd voor bezoekers. Baseball5 is een variant op honkbal en softbal en makkelijk op te pakken.

ZONDAG

Deze dag spelen de volwassenen en is er een mooi aanbod tussen honkbal, softbal en slowpitch. De wedstrijd van de Dames Softbal 2 wordt geopend door wethouder sport, Ria Frowijn.  Zij werpt de eerste bal. Deze dag wordt er ook een loterij georganiseerd waar mooie prijzen te winnen zijn. Ook zijn weer hotdogs verkrijgbaar en een special aan eten. 

NIEUWE TRIBUNE

Het Honkbal Senioren 1 team van Houten Dragons is al meerdere seizoenen op rij gepromoveerd en speelt ondertussen tweede klasse. Dat is echt een geweldige prestatie en zo hoog hebben ze nog nooit gespeeld. De eerste oefenwedstrijd eerder deze maand werd met 9-6 gewonnen, dus men wil dit seizoen weer hoge ogen gaan gooien. Honk- en softbal kijken is sowieso leuk, om het nog aantrekkelijker te maken voor het publiek is er een nieuwe tribine geplaatst en zijn er extra bankjes aangebracht. 

Houten Dragons is op zoek naar nieuwe leden en wil een ieder uitnodigen om een paar trainingen mee te komen doen, geheel gratis en vrijblijvend. Aanmelden daarvoor kan via de website www.houtendragons.nl.  Volgend jaar bestaat Houten Dragons 25 jaar en dat wil men groots gaan vieren.

advertentie
advertentie