Sporthal Schalkwijk
Sporthal Schalkwijk Tanja Vlieger

Landelijke en lokale compensatieregelingen voor de sport

2 april 2020 om 12:25 Corona

HOUTEN  Alle sportzalen zijn dicht en alle activiteiten van clubs zijn afgelast. Dat heeft ook finaciële gevolgen voor sportverenigingen. Sportpunt Houten heeft de compensatieregelingen voor sportclubs op een rijtje gezet. 

In de gemeente Houten geldt: alle accommodaties die gehuurd kunnen worden zijn gesloten. De gemaakte reserveringen zijn tot en met 28 april door de gemeente geannuleerd. U krijgt een bevestiging van de annulering. Er worden geen kosten in rekening gebracht en heeft u al betaald dan krijgt u het geld terug. Er zullen in ieder geval tot en met 28 april geen nieuwe reservering worden aangenomen.
De gemeente is aan het uitzoeken welke tegemoetkomingen er zijn met betrekking tot langjarige huurcontracten (oa. commerciële accommodaties).

 

RIJKSOVERHEID De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is voor o.a. zwembaden, fitnesscentra, sportclubs en –verenigingen en sportevenementen die door de maatregelen van het kabinet om het coronavirus te bestrijden directe gevolgen ondervinden. Gedupeerde bedrijven, clubs en verenigingen ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om de vaste lasten te kunnen betalen. Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. U kunt t/m vrijdag 26 juni 2020 17:00 uur een aanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Klik hier voor meer informatie en om de aanvraag in te dienen.

NOC*NSF NOC*NSF zet 4 a 5 miljoen euro opzij als begin van een groter fonds om de financiële gevolgen van de noodzakelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk op te vangen De rijksoverheid en andere partners is gevraagd mee te doen in dit Coronanoodfonds Sport. NOC*NSF heeft er alle vertrouwen in dat dit snel zal lukken. Het Coronanoodfonds Sport vormt een aanvulling op de regelingen van de overheid. Meer informatie vindt je op de website van NOC*NSF.

 

advertentie
advertentie