De COV tijdens een korenfestival in de basiliek van IJsselstein
De COV tijdens een korenfestival in de basiliek van IJsselstein COV IJsselstein

Oratoriumkoor houdt open repetitie

22 mei 2023 om 11:43

HOUTEN Wie wil het nou niet? Bach, Mendelssohn, Rutter of noem ze maar op zingen? Al meer dan honderd jaar voert de COV IJsselstein prachtige werken van dit soort componisten uit. In het najaar staat Handels Messiah op de rol om uit te voeren. Al die jaren zoekt het koor naar een combinatie van leveren van kwaliteit met professionele musici en plezier in samen zingen. 


De COV draagt de naam van IJsselstein, omdat het elke donderdag daar oefent in het IJsselsteinse Kruispunt. Maar vanwege het samengaan van professionaliteit en zangplezier is het in de praktijk een koor waar leden uit de hele regio zuidelijk van Utrecht zich thuis voelen, en dus ook meerdere (project)leden uit Houten. Zo bijvoorbeeld Anneke Tel-Mostert: ,,Ik ben begonnen als projectlid bij de uitvoering van de Matthëuspassion, maar ondervond zoveel energie van deze muziek dat ik daarna meteen vast lid ben geworden." 


Wie vanuit Houten ook eens wil proeven hoe het is om te zingen in een oratoriumkoor heeft 1 juni om 19.45 de mogelijkheid om mee te oefenen en te zingen. Vanuit het eigen Kruispunt verhuist voor één avond het koor naar het Houtense Kruispunt aan Het Spoor 51 voor een open repetitie. Ieder mag zich welkom voelen om mee te doen. En wie geen onbekende is in korenland weet natuurlijk dat mannen extra welkom zijn. 

Op deze avond kun je onderzoeken hoe een repetitie in elkaar zit, en bespreken wat de mogelijkheden zijn om (project-)lid te worden, bij voorbeeld om mee te zingen met het Requiem van Fauré, het volgende project wat voor deze oratoriumvereniging op stapel staat. Kortom: ieder is welkom en wie vooraf meer informatie wil kan een mailtje sturen naar secretaris@cov-ijsselstein.nl of even kijken op Covijsselstein.nl