25 mei 2023

23 mei 2023 om 09:01

Houten

[Theater: Houtens Spektakel
[19.30, De Slinger 40
Na het succes van de Theaterdag, waarop de deelnemers na één dag repeteren een spetterende voorstelling op het podium hebben neergezet, zal het Houtens Spektakel dit jaar op een andere manier plaatsvinden. Een week lang onder schooltijd repeteren aan een door leerlingen zelf gekozen discipline: toneel, dans, zang, muziek, decor of een eigen act. Hiermee werken ze toe naar twee avondvullende voorstellingen in theater Aan de Slinger. Prijs €10,00. Zie voor tickets https://www.aandeslinger.nl/programma/

[Film: Dalva (12+)
[19.45, De Slinger 40
Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Prijs €11,50 / Filmfan €10,50 Zie voor tickets https://www.aandeslinger.nl/programma/

26 mei 2023

[Film: Empire of Light (12+)
[19.45, De Slinger 40
Hilary is een bioscoopmanager die worstelt met haar geestelijke gezondheid, en Stephen is een nieuwe werknemer die ernaar verlangt te ontsnappen aan de provinciestad waar hij dagelijks met tegenspoed wordt geconfronteerd. Prijs €11,50 / Filmfan €10,50. Zie voor tickets https://www.aandeslinger.nl/programma/

27 mei 2023

Houten

['Open Inloop' bij FabLab Houten
[10:00 - 13:00, Dijkhoeve 1
Iedereen kan komen uitproberen (tinkeren) bij dé digitale werkplaats van Houten: Maak een eigen 3D-ontwerp en print het. Of maak een 2D ontwerp voor lasersnijden of -graveren. Al een eigen ontwerp en dit omzetten in een tastbaar product? Kom ook dan naar de Open Inloop. FabLab Houten is een initiatief van TinkerinQ.nl. Kijk voor de voorwaarden en definitieve openingstijden op tinkerinq.nl bij ‘FABLAB HOUTEN’.

[Film: Dalva (12+)
[19.45, De Slinger 40
Zie 25 mei. Prijs €11,50 / Filmfan €10,50 Zie voor tickets https://www.aandeslinger.nl/programma/

zondag 28 mei

Houten


[Streekmarkt Oude Dorp Houten
[12:00 - 17:00, Het Plein
Op de streekmarkt in het Oude Dorp in Houten staan op 28 mei van 12-17 uur producenten uit de regio met authentieke, pure en eerlijke producten. Ze worden met veel liefde, kennis en ervaring gemaakt. Zo ontstaat er een ruime keuze uit lokaal fruit, handgemaakt producten en lekkere snacks.

[Dans: Around the World
[14.30 - 19.00, De Slinger 40
4 Dance Studio's presenteert op zondag 28 mei 2023 de show “Around the World” -A journey begins with a single step- Prijs €15,00 Zie voor tickets https://www.aandeslinger.nl/programma/

29 mei 2023

Schalkwijk

[De dag van het kasteel op de Ridderhofstad Schalkwijk
[9.00, Meerdere locaties
De tuin van Jhr. Ram is weer in volle glorie in de groei en bloei door inzet van vrijwilligers. Op het kasteelterrein is het groen gemaaid, waardoor de fundamenten en plekken van de gebouwen mooi zichtbaar zijn. Er zijn een drietal rondleidingen door Willy Kruijssen waarbij de Dorpsdichters (Anja, Denny, Christel en Nico) hun gedichten ten gehore zullen brengen. Te beginnen om 9.00 uur bij het hutje van de ijsbaan op de Tetwijkseweg. Om 10.00 uur is er de onthulling van een beeldje door burgemeester Gilbert Isabella op de tuin van Jhr Ram. De andere twee rondleidingen starten om 11 uur en 14 uur. de rondleiding duurt ongeveer een uur.

30 mei 2023

[Schaken In de Groeverij
[14.00 – 16.00, Achterom 20
Plezier in schaken en zin om andere liefhebbers te ontmoeten? Elke dinsdagmiddag staan er vier schaakborden gereed om onderling de strijd aan gaan. Deelname is 1 consumptie en elk niveau is welkom. Er is regelmatig goede begeleiding, dankzij samenwerking met Schaakclub Houten en de woensdagochtend-schaakclub 'Schaaksoos 50+'. Zonder aanmelding/reservering en er kunnen maximaal 8 personen schaken.

2 juni 2023

[Wandel mee tegen eetstoornissen
[19.30 uur Oude Dorp

Op 2 juni wordt jaarlijks de World Eating Disorders Action Day (WEDAD) georganiseerd. Over de hele wereld vinden activiteiten plaats om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Het doel is het vergroten van het inzicht dat een eetstoornis een ernstige maar behandelbare ziekte is. Misschien heb je er zelf mee te maken, of gehad, ken je iemand die een eetstoornis heeft, wil je er meer informatie over. De organisator is ervaringsdeskundige en heeft de afgelopen jaren gevochten tegen anorexia. Je moet het zelf doen, maar je bent niet alleen...Loop met mee en kom met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Vertrek om 19.30 vanaf het oude dorp, de tocht eindigt daar ook. Het zal een wandeling zijn van ongeveer 5 kilometer door Houten. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

 3 juni 2023

[BoekStartdag in de Bibliotheek Houten-Centrum
[11.00 uur

Tijdens de landelijke BoekStartdag organiseert de Bibliotheek Houten-Centrum daarom verschillende activiteiten voor verschillende leeftijden: 11:00 uur – Informatiebijeenkomst/babyhoek voor ouders – Baby’s 0 tot 1 jaar; 15:00 uur – Workshop Muziek op Schoot – Peuters 2-4 jaar; doorlopend – Silhouetten-quiz - Peuters 2-4 jaar (voltooi de quiz en ontvang een cadeau!). 

4 juni 2023

Schalkwijk

[Voorjaarsmarkt Land van Nu
[10.30 - 16.00 uur, Tuin Brassica
In de tuin in Schalkwijk vind je producten van o.a. de Voedselschuur, heerlijke jams, kaas, prachtige sieraden & kunst van lokale ondernemers. Gitaarmuziek van Frank de Kleer verhoogt de sfeer. Combineer genieten van ambachtelijke producten op de voorjaarsmarkt in Schalkwijk met een wandeling bij Fort Honswijk en Lunet aan de Snel. Het Land van Nu is een project om met jongeren o.a. een moestuin op te zetten (www.landvannu.nu).