Miriam de Jong en Martijn Steenman organiseren voor het derde jaar de streekmarkt op het Oude Dorp
Miriam de Jong en Martijn Steenman organiseren voor het derde jaar de streekmarkt op het Oude Dorp Claudia Verbree

Streekmarkt en Wijn op het Plein in het Oude Dorp van Houten

20 mei 2023 om 11:36 Evenementen Tips van de redactie

HOUTEN De allerlekkerste producten uit de regio proef je op de streekmarkt op het Oude Dorp in Houten. De eerste van dit jaar valt op eerste Pinksterdag. Producenten vanuit de Kromme Rijnstreek presenteren hun ambachtelijk gemaakte en verse producten. Het Plein wordt speciaal voor de streekmarkt aangekleed met knusse kraampjes en live muziek van gitarist Frank de Kleer. Op tweede Pinksterdag geniet je op dezelfde stek van ‘Wijn op het Plein’. 

Het idee voor een lokale streekmarkt komt van Mirjam de Jong, oprichter Stichting Land van Nu, Martijn Steenman van AH Oude Dorp. Voor het derde jaar slaan ze de handen ineen om Houtenaren te laten genieten van al het lekkers wat de streek te bieden heeft. 

Dit jaar is de streekmarkt uitgebreid met nieuwe standhouders. Na het succes en bekendheid van afgelopen jaar melden zich steeds nieuwe producenten. De streekmarkt is tussen 12.00 en 17.00 uur. Lukt het eerste Pinksterdag niet, dan kun je de laatste zondagen van juni, augustus of september terecht. 

WIJN OP HET PLEIN

Ondernemersvereniging ‘Het Oude Dorp’ organiseert op tweede Pinksterdag ‘Wijn op het plein’. Tussen 14.00 en 18.00 uur is er gelegenheid om samen met vrienden of bekenden af te spreken op het Plein om samen een wijntje te drinken met bijpassende hapjes. 

Teus, Dinner at Six, Plein 22, Van Dort Wijnspecialist, Welkom aan Tafel, Elixir Events en Streekplanck zijn de partners die de wijn en versnaperingen verzorgen. Stuk voor stuk bedrijven waar genieten voorop staat. Verwacht dan ook verrassende wijnen. 

Je kunt verschillende wijnen proeven. Rood, wit of rosé uit meerdere werelddelen. Een leuke manier om je wijnkennis te vergroten. En om af te spreken op een ongedwongen manier. In plaats van thuis, spreek je af op het plein. Er zijn deze middag geen activiteiten voor kinderen.