Veilig op de fiets
Veilig op de fiets Sportpunt Houten

Fietsvalpreventietraining Stevig op de Pedalen

21 mei 2023 om 16:58 Activiteiten

HOUTEN Op woensdag 7 juni vindt de Doortrappen fietsvalpreventietraining “Stevig op de pedalen” plaat in The Dome in Houten. Laura van Beek van fysiotherapie Medisch Centrum Dorp en Renske Duijm – van Hoeijen van medisch centrum Molenzoom geven een interactieve training over valpreventie op en rondom de fiets. Ben je een fanatieke fietser en wil je graag nog jaren gezond en fit door blijven fietsen? Of ben je een keer van de fiets gevallen en wil je dat in de toekomst voorkomen? Dan is deze training iets voor jou. Ook is er informatie beschikbaar over reguliere valpreventietrainingen.

De middag start met een informatief gedeelte waar je naast uitleg over valpreventie ook in gesprek gaat over fietsveiligheid. Na een korte pauze ga je aan de slag in de Dojo om de kennis toe te passen. Deze middag krijg je nuttige informatie en praktische oefeningen om de kans op vallen zo klein mogelijk te maken. Zo heb je weer alle vertrouwen om veilig op de fiets te stappen! 

Doe mee en meld je aan!

Waar.                  The Dome, kruisboog 34 3994AE Houten

Wanneer             Woensdag 7 juni 13.00 uur – 15.00 uur

Voor wie             Alle senioren

Kosten               Gratis

Aanmelden        www.sportpunthouten.nl of voor vragen mail naar sjouke@sportpunthouten.nl

DOORTRAPPEN

De fietsvalpreventietraining maakt deel uit van het programma Doortrappen: veilig fietsen tot je 100e. Ook Houten is een Doortrapgemeente en organiseert de komende maanden verschillende activiteiten voor fietsende senioren. De Doortapactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht. Voor meer Doortrapactiviteiten hou de website van Sportpunt Houten in de gaten.