TinkerinQ - FabLab Houten
TinkerinQ - FabLab Houten R. Fifis

Open inloop FabLAb

23 november 2021 om 09:07

HOUTEN Op zaterdagochtend 27 november is er van 10 tot 13 uur weer Open Inloop bij FabLab Houten. Kom 3D-printen en/of lasersnijden bij FabLab Houten.

Iedereen kan weer komen uitproberen bij dé digitale werkplaats van Houten. Er wordt wel rekening gehouden met de laatste coronamaatregelen.


Maak je eigen 3D-ontwerp en print het, of maak en 2D ontwerp voor lasersnijden of -graveren. Heb je al een eigen ontwerp en wil je dit omzetten in een tastbaar product? Kom ook dan naar de Open Inloop.
Men gaat ervanuit dat je zelf weet hoe je de machine moet bedienen, maar hulp is aanwezig.


FabLab Houten is een initiatief van TinkerinQ.nl. Kijk voor de voorwaarden en definitieve openingstijden op tinkerinq.nl bij ‘zelf aan de slag’. Je vindt FabLab op Dijkhoeve 1 te Houten.


Doel van FabLab Houten is om het digitaal creërend vermogen van mensen in Houten e.o. te bevorderen. Thuis, of met de in het FabLab aanwezige programma’s, ontwerp je producten die je door de computergestuurde machines tegen een symbolisch tarief gaat maken. Bij FabLab Houten deel je kennis, ervaring en ontwerpen met elkaar.
Dit heet ook wel ‘Personal Fabrication’. Iedereen kan het doen en het maakt het mogelijk om met elkaar vorm te geven aan de wereld van morgen.


Qigong in Schoneveld

HOUTEN Iedere vrijdagochtend organiseert Cursus&co van ‘van Houten&co’ Qigong in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.


Qigong is een Chinese bewegingsleer om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. De oefeningen zijn meestal op zichzelf staand, waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt. Een Qigong oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.


Wil je meer informatie of je aanmelden? Kijk voor meer informatie op www.vanhoutenenco.nl.

 
Voor meer informatie over Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, kun je contact opnemen via e-mail cursusenco@vanhoutenenco.nl of telefonisch op maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via (030) 7001 525. Op www.vanhoutenenco.nl vind je het actuele activiteiten-,  workshop- en lezingaanbod.