Koningsdag wordt overal in de gemeente op creatieve wijze gevierd.
Koningsdag wordt overal in de gemeente op creatieve wijze gevierd. Oranjecommissie Houten

Tull en ’t Waal kleurt oranje op Koningsdag

19 april 2021 om 16:34

TULL EN 'T WAAL Wie had er vorig jaar nou gedacht dat er vanwege de coronapandemie ook in 2021 geen ‘normale’ Koningsdag gevierd kan worden. Toch wil ook de Oranjevereniging Tull en ’t Waal Koningsdag dit jaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vanuit huis is er nog steeds genoeg te vieren!

Om het feestgevoel extra aan te wakkeren, roept de Oranjevereniging iedereen op om het huis, de tuin, de oprit of brug zo mooi mogelijk te versieren. Zo hangt er niet alleen overal de vlag buiten, maar is er veel meer te zien dan dat! Op originele wijze zal er beoordeeld worden welk huis, tuin, oprit of brug het mooiste versierd is. De winnaar wordt op Koningsdag bekend gemaakt en wordt beloond met een cadeaubon voor restaurant Jonkheer De Ram in Schalkwijk.


De versierde huizen is niet het enige wat de Oranjevereniging in petto heeft voor de inwoners van Tull en t’ Waal. De beoordeling van de versierde huizen zal namelijk gecombineerd worden met een leuke verassing.


Woon jij in Tull en ’t Waal? Zorg dan dat je op Koningsdag je huis versiert én dat je vervolgens ook thuis bent voor de verassing. Zo hopen de dorpsgenoten elkaar op gepaste afstand toch nog eventjes zien. We weten nog niet wat volgend jaar ons brengt maar ook dit jaar zullen we er met z’n allen voor zorgen dat we Koningsdag kunnen vieren op gepaste wijze.


Ook landelijk wordt er net als vorig jaar op kleine schaal iets georganiseerd om toch nog een Oranjegevoel te creëren. Zo worden van 9.45 tot 10.00 uur overal de klokken geluid. Dat gebeurt in het hele koninkrijk, ook op de Antillen. Om 10.00 uur is de nationale aubade.

Om 16.00 uur is de Nationale Toost. De Koninklijke familie viert de dag in Eindhoven.