Pastoor Fred Hogenelst en pastoraal Marianne van Tricht zetten zich in voor een fijne Kerst.
Pastoor Fred Hogenelst en pastoraal Marianne van Tricht zetten zich in voor een fijne Kerst. Richard Thoolen

Speciale kerstuitzending RK-kerken

22 december 2020 om 10:11

HOUTEN Het parochiebestuur en het pastorale team van de RK Kerk hebben een scenario bedacht waarmee Kerstmis toch door veel mensen meegevierd kan worden.
Pastoor Fred Hogenelst en pastoraal Marianne van Tricht geven toelichting. Van Tricht: ,,Waar het op neerkomt, is dat we enkele vieringen online aanbieden aan een ieder die daar belangstelling voor heeft. Via een link op onze website kunnen mensen op kerstavond en eerste kerstdag een viering online bijwonen. Voor kerstavond maken we met medewerking van musici één viering die we van tevoren opnemen. Deze komt online op donderdag 24 december om 19.00 uur. Na afloop rond 20.00 uur kan de opname op ieder gewenst moment teruggekeken worden via het YouTube kanaal van onze parochie Paus Johannes XXIII. Een volledig programma van alle vieringen in de parochie kan men overigens vinden op onze website www.pj23.nl.”
Hogenelst: ,,Wanneer duizenden mensen bijeenkomen om met ons de geboorte van Jezus Christus te vieren, geeft dat verbondenheid en de saamhorigheid die veel mensen zoeken. Juist in deze moeilijke tijd willen we het verhaal van Jezus' geboorte, dat toch een boodschap van hoop in zich draagt, met mensen delen.”

a[Lees donderdag in een uitgebreid Premium-interview op HoutensNieuws.nl over de onlinedienst en waarom het voor pastoor Hogenelst dubbel feestelijk is.