De ondertekening door (v.l.n.r.) de heren Schippers (relatiemanager) en Martens (CCO) van Medipoint, wethouder Schell (namens de regio Lekstroom), de heer Naborn (CCO) van Welzorg en de heer Van Eijk (Regionale Backoffice Lekstroom).
De ondertekening door (v.l.n.r.) de heren Schippers (relatiemanager) en Martens (CCO) van Medipoint, wethouder Schell (namens de regio Lekstroom), de heer Naborn (CCO) van Welzorg en de heer Van Eijk (Regionale Backoffice Lekstroom). Gemeente Houten

Wmo-hulpmiddelen

21 december 2020 om 15:00

HOUTEN Vanaf 1 januari 2021 starten twee nieuwe leveranciers hulpmiddelen Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de gemeente Houten. De gemeente gaat een langdurige samenwerking aan met Medipoint en Welzorg. Zij gaan de komende vier jaar zorgen voor de levering van hulpmiddelen, denk aan rolstoelen, scootmobielen en tilliften. Deze voorzieningen dragen ertoe bij dat inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Op 7 december 2020 zette de IJsselsteinse wethouder Eveline Schell namens de vier gemeenten Lekstroom-gemeenten haar handtekening onder de overeenkomsten. Dat was de afsluiting van een gezamenlijk aanbestedingstraject dat Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein eind vorig jaar zijn gestart. Aanleiding is het aflopende contract met de huidige leverancier Meyra. Wethouder Eveline Schell: ,,Bij de aanbesteding hebben wij aangegeven dat het voor ons belangrijk is dat de inwoners centraal staan in de dienstverlening en dat er helder wordt gecommuniceerd. Daarom hebben we duidelijke afspraken gemaakt over hoe de inwoner wordt betrokken en geïnformeerd bij het leveren en onderhouden van hulpmiddelen. We hebben ook bewust gekozen voor twee leveranciers in plaats van één leverancier. Zo kunnen inwoners zelf een keuze maken welke leverancier bij hem of haar past en een beter aanbod kan worden gedaan.”

De beide nieuwe leveranciers zijn in de regio Utrecht gevestigd: Medipoint is gevestigd in Houten en Welzorg in Vianen. De leveranciers hebben vele jaren ervaring en werken voor veel Nederlandse gemeenten. Ze zijn trots dat ze mogen samenwerken met de gemeenten en de passende service mogen leveren aan de inwoners van de Lekstroom regio.

De nieuwe contracten betekenen dat de gemeenten met ingang van 1 januari 2021 afscheid nemen van Meyra. Inwoners die op dit moment een hulpmiddel gebruiken, hebben een brief ontvangen van de gemeente. In deze brief staat dat er voor hen voorlopig niets verandert. Ze kunnen gewoon hun scootmobiel, rolstoel of ander hulpmiddel blijven gebruiken totdat deze aan vervanging toe is. Het onderhoud en reparatie van het hulpmiddel wordt vanaf 1 januari 2021 overgenomen door Medipoint en Welzorg Nederland B.V. Alle huidige klanten van Meyra ontvangen daarover een brief van één van deze twee nieuwe leveranciers.

Kijk voor meer informatie op: www.welzorg.nl/houten en www.medipoint.nl/wmo/houten