Burgemeester Isabella neemt pakket in ontvangst
Burgemeester Isabella neemt pakket in ontvangst Amnesty Houten

Schrijven tegen onrecht

21 december 2020 om 15:39

HOUTEN Op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, organiseerde Amnesty Houten een schrijfactie waarvoor schrijfpakketten afgehaald konden worden bij de Wereldwinkel op het Rond en de Hema in Houten-Zuid.

Op 4 december had burgemeester Isabella uit handen van Mirte Nauta het eerste schrijfpakket in ontvangst genomen. De burgemeester liet zich uitgebreid informeren over de actie door Mirte, die haar MaS stage doet bij Amnesty. Omroep Houten interviewde Mirte over haar stage: kijk voor het interview met Mirte op: https://www.omroephouten.nl/amnesty-organiseert-thuis-schrijf-evenement/

De schrijfactie werd op 10 december ondersteund door een online event dat Amnesty vanuit Amsterdam streamde.

Circa 50 pakketten zijn opgehaald bij de Wereldwinkel en er zijn er nog eens dertig uitgedeeld. In elk pakket zitten tien brieven, als alle brieven geschreven zijn levert dat een mooie steun op uit Houten voor de mensen die deze steun meer dan goed kunnen gebruiken. Ze sluiten daarmee aan bij de 251.296 brieven die al geschreven en getekend zijn wereldwijd. De brieven helpen om overheden en instituties onder druk te zetten.

Iedereen kan nu nog steeds digitaal brieven tegen onrecht ondertekenen op: https://www.amnesty.nl/write-for-rights/online



Zonnebloem deelt pakketten uit

HOUTEN In andere jaren zou er in de laatste week voor kerst met de Zonnebloem Houten een gezellig kerstdiner zijn met alle gasten en vrijwilligers samen. Dit jaar kon dat geen doorgang vinden door alle beperkingen, dus werd er naar een alternatief gezocht.

Een paar vrijwilligers hebben de afgelopen periode hard gewerkt om een vrolijk kersttasje te kunnen vullen met lekkere en gezellige dingen voor de bijna 200 gasten. Dit is een supermooi pakketje geworden mede dankzij sponsoring door diverse lokale bedrijven: de familie van Wijk (van de Rode Appel), bakkerij Hoogenboom, Michelle la Fleur en Albert Hein Oude Dorp.

Door alle vrijwilligers gezamenlijk zijn de pakketjes bij de mensen rondgebracht. Zij zagen veel blije en dankbare gezichten, dat men niet vergeten wordt in deze eenzame tijden. Reacties als: ,,Ik heb nog nooit een kerstpakket gehad en ben bijna 95 jaar.” of ,,Zo lief dat jullie aan mij denken!” en ,,Nu gaat weer alles op slot en dan komen jullie ineens met een kerstcadeautje!”

Ontroerende momenten die zo waardevol zijn voor allen.

De Zonnebloem dankt iedereen voor zijn/haar inzet het toch niet zo makkelijke afgelopen jaar en wenst u allen een gezond en gelukkig 2021, waarin we weer samen mogen zijn!

kerstpakket Zonnebloem
Burgemeester Isabella in gesprek met Mirte, stagiaire bij Amnesty